Ada Bojana: Nudistička plaža – nudistima

June 11, 2011   | news

HTP „Ulcinjska rivijera“ za očuvanje starog režima na Adi Bojani

Mobil: Viber + Whatsapp: +382 69 335 534  : +382 69 335 512

ULCINJ – Već treću godinu za redom diže se velika „prašina“ oko naplate ulaska na ostrvo Ada Bojana svima koji nijesu gosti hotela. „Prašina“ je ove godine veća nego što je to uobičajeno, jer je oko četiri stotine vlasnika ilegalno izgrađenih vikendica na rijeci Bojani prvi put ove godine platilo državi porez za korišćenje zemljišta. Naplata ulaska na Adu vlasnike vikendica „ometa“ u izdavanju smještaja, jer gosti u barakama najradije koriste kupalište nudističkog hotela. Na ovaj način oni narušavaju standarde i nudistički režim Ade – tradiciju dugu četiri decenije.

I pored plaćanja naknade za korišćenje zemljišta, ove vikendice i dalje nemaju dozvole za izdavanje, ne plaćaju boravišnu taksu, a većina restorana duž rijeke, izuzev onih najstarijih sa dugom tradicijom, rade bez fiskalnih kasa.

– Damping cijenama „odvukli“ su više od 50 odsto stalnih gostiju „Ulcinjske rivijere“. O svemu ovome obavijestili smo u više navrata državnog tužioca, predsjednika vlade i Upravu prihoda, sve inspekcije i Upravu policije – rekao je Pobjedi izvršni direktor HTP ,,Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec.

HTP „Ulcinjska rivijera“ drži do toga da se očuva strog nudistički režim na Adi, a naplatom ulaska na ostrvo – prema riječima direktora, bar jedan dio voajera odustaje od ulaska na ostrvo.

– Shodno odluci Vlade ne naplaćuje se plaža. Na rampi se isključivo naplaćuje korišćenje infrastrukture koju je izgradila i koja je u vlasništvu „Ulcinjske rivijere“: naplaćuju se most, asfalt, rasvjeta, parking automobila i što je tragično – odvoz smeća. Naime, da bi spasili ekologiju ostrva, „Ulcinjska rivijera“ iznosi i smeće koje vlasnici vikendica i restorana na Adinoj strani rijeke beskrupulozno bacaju u hotelsko naselje i u rijeku Bojanu – istakao je Zec.

Ada Bojana, kao i kampovi širom svijeta, ima poseban režim i standarde. U nudističkom kampu Ada Bojana ulaz se naplaćuje svima koji nijesu gosti hotela po odluci borda direktora po cijeni od pet eura za automobil, jedan euro po osobi u vozilu i dva eura za pješake. Ova odluka je u skladu sa poglavljem IV tačka 3 „Programa organizacije kupališta u sezoni 2011“ koje je propisalo JP Morsko dobro.
Ana Živanović
Pobjeda


VIDEO Vijesti
YouTube Preview Image

2