HTP Ulcinjska rivijera: Čak 160 odsto više gostiju

June 11, 2011   | Anketë / Anketa

Ako je vjerovati najavama turističkih radnika i dosadašnjim posjetama  Crnoj Gori, ove sezone ugostićemo mnogo više turista nego lani. Dobro je i to što će se više novca sliti u državnu kasu jer su i svi hotelski kapaciteti do septembra su popunjeni.

Ljetnja turistička sezona počela je već krajem aprila. Ugostitelji bi trebalo da budu zadovoljni jer turističke organizacije najavljuju odličnu sezonu. PR HTP Ulcinjska rivijera Ana Živanović:»Trenutno u hotelima Ulcinjske rivijere boravi 260 gostiju ili za nekih 160 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Gosti su iz Češke, Poljske, Njemačke, Rusije i domaći».

I u Kotoru je veći broj turista u odnosu na prošlu godinu kaže Pr turističke organizacije toga grada Dragana Maslovar:»Za 4 mjeseca imali smo 4 odsto više gostiju u odnosu na isti period prošle godine.Za prvih 5 mjeseci u kotorsku luku uplovilo je 68 brodova i 100 jahti. Do kraja godine nas očekuje znatan broj dolazaka velikih brodova pa će i broj turista biti povećan».

Prijestonica crnogorskog turizma  protekle sedmice zabilježila je  pad posjeta od 30 odsto. Pr turističke organizacije Budva Tanja Drašković  objašnjava i zašto:»Taj pad je zabilježen iz razloga odgađanja festivala Pjesma Mediterana koji se u ovom periodu održava u Budvi kada je veliki broj medija i posjetilaca baš zbog toga dolazio u Budvu. Međutim najave su vrlo optimistične tako da očekujemo mnogo veću posjetu».

Predsjednik udruženja hotelijera Žarko Radulović kaže da o tome kakva nas sezona očekuje govori i činjenica da su svi hotelski kapaciteti za jul  i avgust već popunjeni:»Ja prodaju mogu slobodno da zatvorim i da radnike prodaje  posaljem sve doma, jer smo mi već jul i avgust rasprodali. Sad je borba za septembar i oktobar».

Pr Ministarstva turizma Jelena Paović kaže da je za prva 4 mjeseca  Crnu Goru posjetilo 10 odsto više turista nego lani. U resornom ministarstvu očekuju dobru zaradu od turističke sezone:»Prihodi, što je najvažnije su za tri procenta veći u odnosu na prva 4 mjeseca prethodne godine. Za očekivati je da će se projekcije ekonomske politike za ovu godinu ostvariti i da će CG definitivno imati bolju ponudu kako kvalitativno tako i kvantitativno»

Paović kaže da su sve pripreme za doček turista završene te da će svi, koji  odluče da ove sezone uživaju na crnogorskom primorju, biti zadovoljni i uslugom i ponudom.

Milica Mandić
Antena M
YouTube Preview Image