U Ulcinju došli Česi i Poljaci

June 15, 2011   | news

Početak letnje sezone na Ulcinjskoj rivijeri znatno bolji nego prošle godine. Očekuju se i domaći i gosti iz regiona. Vratili se nudisti iz Nemačke.
ULCINj – Varljivo junsko vreme s puno oblaka, koji puštaju ipak više sunca nego kiše, dovelo je u Ulcinj prilično stranaca. Na sitnozrnastoj Velikoj plaži odmaraju se Poljaci, Česi, Nemci… Lep uvod u glavnu turističku sezonu, zadovoljno se smeše domaćini.

– Dobro je počelo, gostiju je više nego lane u isto vreme -kaže za “Novosti” Ana Živanović, pi-ar HTP “Ulcinjska rivijera”. -Veoma su ohrabrujuće i najave za naredni period stranih agencija “Kovotur”, “Dantur”, “Obene”, ITS i drugih s područja Poljske, Češke, Nemačke.

Biće, naravno, i gostiju iz regiona. Za njih je još rano, ali interesovanje iz Srbije, BiH, Makedonije za objekte “Ulcinjske rivijere” je prilično. Ono predstavlja pravi odgovor na pristupačne cene koje je za ovogodišnju sezonu ponudio ulcinjski hotelijer.
Prema rečima Ane Živanović, planirano je da HTP “Ulcinjska rivijera”, u čijem su sastavu hoteli “Olimpik”, “Belvi” i nudističko naselje “Bojana” na ostrvu Ada, ostvari oko 100.000 noćenja, ili 20.000 više nego lane. Očekuje se i bolja vanpansionska potrošnja – domaćini su tokom zime radili na tome da ponuda, kako u hotelima, tako i restoranima i na samoj plaži bude što bolja i raznovrsnija.

Goste je u novom ruhu dočekao hotel “Belvi”. Renovirani su 252 sobe, 126 kupatila, holovi, recepcija, deo restorana.Polovina kapaciteta rezervisana je za turiste iz Poljske i Češke,a preostali deo puniće domaći i gosti iz regiona.

– Odlično je počela sezona na Adi, vratili su se nudisti iz Nemačke, koji su pre raspada SFRJ bili glavni gosti, biće i domaćih kao i “golaća” iz regiona – kaže Ana Živanović.

HTP “Ulcinjska rivijera” još nije privatizovano. Za to se uveliko pripremaju menadžment ove kuće i nadležni u crnogorskoj vladi. Traži se dobar strateški partner, neki od evropskih i svetskih brendova kako bi bili modernizovani stari i izgrađeni novi hoteli.

– Nismo požurili, nije, dakle, do sada napravljena nikakva greška. Verujemo da će jedinstvene ulcinjske plaže i njihovo zaleđe, kao i naša tradicija zainteresovati strane ulagače kapitala, kako bi ovo područje postalo mediteranski turistički centar – zaključila je Ana Živanović.

CENE
U špicu  sezone polupansion u hotelu “Belvi” stajaće od 20 do 27 evra, zavisno od vremena korišćenja (jul, avgust) i apartmana koji su u ponudi. U hotelu “Olimpik” te cene se kreću od 24 do 33 evra, a toliko košta i polupansion na ostrvu Ada. Doplata za puni pansion je 20 odsto na postojeće cene.

Novosti

YouTube Preview Image