U Ulcinju više gostiju nego u junu prošle godine

June 28, 2011   | Bota

Prema podacima Turističke organizacije Ulcinja, trenutno u najjužnijem crnogorskom gradu boravi 3.084 registrovanih gostiju, što je za 56 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Pune plaže, veliki broj vozila na ulicama, gužve u prodavnicama i kafićima svjedoče o tome daje gostiju mnogo više od registrovanog broja. Da bi se izbjegao kolaps u saobraćaju i da bi se pješacima omogućila nesmetana šetnja, već nekoliko večeri dio puta prema Maloj plaži kao i Mala plaža pretvoreni su u pješačku zonu.

U hotelima Ulcinjske rivijere trenutno boravi 650 gostiju, što je 150 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Do kraja juna će biti nadoknađeni minusi iz zimske sezone u hotelskom preduzeću, a u julu se očekuju novi rekordi u ostvarenom broju noćenja.

U hotelima “Olympic”, “Bellevue” i “Ada Bojana” trenutno borave agencijski gosti iz Češke, Poljske, Rusije i Njemačke, kao i košarkaški kampovi sa Kosova i iz Albanije. Goste u hotelima je dočekalo mnogo novog u ponudi, a cijene su ostale na nivou prošlogodišnjih i kreću se od 24 eura u junu do 40 eura u špicu sezone za polupansion po osobi dnevno.

Cijene u vanpansionu u Ulcinju su najjeftinije na čitavom primorju pa se tako komplet suncobrana i ležaljki može iznajmiti po cijeni od četiri do sedam eura, kafa se može popiti za 80 centi do 1,5 eura, kokakola košta od 1,5 euro do dva eura, a čašica loze jedan euro.

Pored najljepših plaža i niskih cijena, Ulcinj nudi niz atraktivnosti za svakog posjetioca. Velika plaža i Ada Bojana idealne su lokacije za sportove kao što su surfing, jedrenje, windsurf i katesurf.

Izvor: CdM/Pobjeda

YouTube Preview Image