Kajtsurf klub Dolcinium vas ceka na “After Beach Parties”

August 7, 2011   | news

Jedna od najatraktivnijih surf destinacija na Mediteranu jeste upravo Velika plaža u Ulcinju.
Kajtsurf klub “Dolcinium” iz Ulcinja od pocetka sezone je na kupalištu na Velikoj plaži iza cuvene Kopakabane otvorili školu Kajtsurf kluba, tog sve popularnijeg ekstremnog sporta u svijetu.
– Ulcinj je medju 10 top evropskih destinacija kada su u pitanju uslovi za vožnju kajta – kaže osnivaci predsjednik “Dolciniuma” Arian Hadžibrahimi.

Kitesurfing za uzbudljivo ljeto na Velikoj plaži u Ulcinju

Kitesurfing je relativno mlad ekstremni sport i predstavlja kombinaciju elemenata windsurf-a, snowbord-a i paragliding-a.
Vjetar, prostrana pjeskovita plaža i veliki broj sunčanih dana u godini, idealna su kombinacija za kitesurfing. Zato je ulcinjska Velika plaža na samom vrhu destinacija za ljubitelje ovog sporta.
U toku sezone, od maja do oktobra, Veliku plažu posjete brojni kitesurferi iz čitavog svijeta. Iako spada u grupu ekstremnih sportova kitesurfing je namijenjen širokoj populaciji, uzrastima od 15 do 55.

Kajtsurf klub “Dolcinium” u svim projektima  je tu i u interesu grada i njegove turisticke ponude – kazao je Hadžibrahimi na nas interviju.
On je naglasio da je “Dolcinium” prvi domaci kajtsurf klub, te da su svi ostali, koji djeluju u Crnoj Gori, strani.
Kajt surfing je vrsta ekstremnog sporta u kome se koriste daska poput snouborda i kajt, odnosno zmaj, a zbog potrebnog vjetra Velika plaža i Ada vec  odavno postoje na svjetskim kajt mapama.
Prije nekoliko godina na Adi je boravio tadašnji svjetski prvak u tom sportu Fabris i procjenjujuci uslove za vožnju kajta, nije krio oduševljenje.

Link: http://kitesurfclub.me/v2/
Ovog vikenda ocekujemo da nam dolazite na Party Kajtsurf klub Dolcinium na “After Beach Parties”Ulcinj Montenegro.


YouTube Preview Image

1