Ređža: Posjeta nadmašila očekivanja

August 20, 2011   | news

Ulcinjska opština je prošle godine imala jednu od najboljih turističkih sezona, kako po broju turista tako i po ostvarenom prometu. Već je izvjesno da će ova biti još bolja, što nadmašuje i najoptimističkija predviđanja. To potvrđuju zvanični podaci iz juna i jula, kao i trenutna popunjenost svih vrsta smještaja na području naše rivijere.

Ovako dosadašnji tok turističke sezone u najjužnijem ljetovalištu na Crnogorskom primorju ocjenjuje Ali Redža, direktor TO Ulcinj, navodeći da su u junu imali 10 odsto više turista nego u istom mjesecu lani, a da je u julu taj rast broja turista bio još veći, te da se isti trend nastavlja i u ovom mjesecu.

U prvoj dekadi avgusta popunjenost hotela na ulcinjskoj rivijeri je 2o odsto bolja nego prvih dana avgusta prošle godine, dok je broj prijavljenih gostiju koji borave u domaćoj radinosti na području opštine veći od prošlogodišnjeg u istom periodu osam odsto, kazao je Redža Turističkom magazinu Pobjede, napominjući da sezona ne jenjava, jer se broj turista i dalje povećava.

Direktor TO Ulcinj izražava zadovoljstvo strukturom ovogodišnjih turista koja je bitnije promijenjena u odnosu na pretodne sezone. Povećan je broj turista iz zapadmoevropskih zemalja, narošito Njemačke, zatim iz Češke, Poljske, Rusije. Raduje nas činjenica da, uprkos tome što je sada vrijeme velikog posta Ramazana, nije opala posjeta sa područja BiH i Kosova, kaže direktor Redža uz napomenu da, iako je registracija turista iz godine u godinu sve bolja, i dalje znatan broj gostiju u ulcinjskoj opštini izmiče zvaničnoj evidenciji. Tako, po zvaničnoj statistici, broj turista je nešto iznad 20 hiljada, a na osnovu posjeta na plažama, gužvi na ulicama, restoranima i šetalištima, najupućeniji procjenjuju da iih je četiri do pet puta više.
N.Perković
Pobjeda

http://www.rtcg.me/images/biblioteka/dnevnik_-_video_arhiva/dnevnik_21082011.flv