Cungu: Nemamo dogovor sa DPS-om

August 20, 2011   | news

Lider Force, budući predsjednik ulcinjske opštine, Nazif Cungu, za Antenu M odbacio navode DPS-a da su se te dvije partije načelno dogovorile o koaliciji na lokalnom nivou.

Kada je juče nastala nova većina u ulcinjskoj Skupštini koju čine nekadašnja četiri odbornika Demokratske unije Albanaca, Forca,  SDP i Perspektiva, predsjednik Skupštine Luiđ Škrelja iz DPS-a optužio je Forcu za nepoštovanje dogovora koji su načelno postigli prije nekoliko dana. Tim sporazumom se, tvrdi Škrelja, podrazumijevalo da Forca bude dio koalicije DUA-DPS-Prosperitet.

“Postignut je načelni sporazum da tokom septembra praktično to realizujemo. Znači, DPS je pristao na takvu jednu široku koaliciju, a oni su nam radili iza leđa i danas sklapaju koaliciju sa grupom partizana iz Vladimira koji mimo Statuta, pravila partije i mimo pravila ljudskosti, trud i mandate koje su zaradili ustupaju drugom političkom partneru.”

Lider Force, budući predsjednik ulcinjske opštine, Nazif Cungu, kaže za Antenu M da njegova partija nije potpisala nikakav sporazum sa DPS-om kojim je dogovorena buduća saradnja na lokalnom nivou.

«Nemamo mi potpisan nikakav dogovor ni sporazum. Mi smo pripremali dogovor za saradnju na lokalnom i državnom nivou. Međutim, protiv saradnje na lokalnom nivou bili su Luiđ Škrelja i Ferhat Dinoša i ostalo je da sarađujemo na državnom nivou. Razgovore na tu temu, nastavićemo u septembru.»

Radio Antena M