U postsezoni u Ulcinjskoj rivijeri jeftinije

September 4, 2011   | news

Za ljude koji vole more, ali ne i gužve, septembar je pravi mjesec za odmor na crnogorskom primorju. Vrijeme je i dalje lijepo, a cijene niže nego tokom sezone.

Prijatne temperature i manje gužve dočekaće sve koji prve septembarske dane odluče da provedu na crnogorskom primorju. More je i dalje toplo a meteorolozi i narednih desetak  dana najavljuju uglavnom lijepo vrijeme. Oni koji zbog visokih cijena smještaja u špicu sezone nijesu uspjeli da uživaju na moru- to mogu sada. I bez organizovanja velikih kulturnih događaja stari Kotor atrakcija je za posjetioce. Pad cijena smještaja u Kotoru očekuje se tek od kraja septembra što je povezano sa manifestacijama koje taj grad nudi. Iz turističke organizacije Kotor Dragana Maslovar:

»Očekujemo da će sezona trajati negdje do polovine novembra. Što se tiče boravišnog turizma to će biti na nivou prošle godine , pretpostavljamo. Eto sad u septembru imamo jedan događaj koji će privući goste , uglavnom mlađu populaciju. To je nastup legendarnog Fet Boy Slima koji će nastupiti u Maksimusu 24. septembra.»

U Ulcinju zato u postsezoni kulturnih manifestacija nema  ali taj grad posjetiocima od sredine avgusta nudi jeftiniji smještaj. Iz turističke organizacije tog grada Ana Živanović:

«U postsezoni nemamo takvih dešavanja ali ono što Ulcinj nudi je savršeno vrijeme za dobro proveden odmor. Od 20. avgusta cijena je za 20% niža u odnosu na špic sezone a od 15 septembra cijene su još niže. Cijene se kreću od 24 do 34 evra za polupansion po osobi dnevno.

Sa Tivtom je slična situacija. Iz turističke organizacije tog grada Magdalena Tujković:

«U postsezoni možemo reći da ih očekuju niže cijene što se tiče privatnog smještaja kao i hotelskog smještaja pa će cijene opasti od 10 % do 20 %  u zavisnosti od kategorije hotela.»

Turistički radnici primorskih gradova kažu zadovoljni su brojem turista koji su posjetili njihove gradove tokom jula i avgusta. Nadaju se i dobroj postsezoni jer će u septembru svi posjetioci koji ne vole gužve moći da uživaju i po nižim cijenama na primorju.

Milica Mandić
Radio Antena M

YouTube Preview Image