Ulcinjski ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, sezona bila ,,berićetna“

September 7, 2011   | news

Najjužniji grad i dalje pun turista

Temperatura mora je 26, a vazduha 32 stepena, cijene za 20 odsto niže nego u špicu. Idealni uslovi za odmor

ULCINJ – U Hotelsko-turističkom preduzeću ,,Ulcinjska rivijera“ ocijenili su, da je ova sezona bila jedna od najboljih u posljednjih 20 godina, jer prvi put od devedesetih godina, da hoteli ,,Olympic“, ,,Bellevue“ i ,,Ada Bojana“ rade punim kapacitetima sva tri mjeseca.

– Napravili smo odlične ugovore sa stranim i domaćim agencijama i na taj način produžili sezonu na 90 dana. Prethodno smo investirali u hotele na Velikoj plaži i podigli nivo ponude na tri zvjezdice – kazao je za Pobjedu direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec.

On je dodao da se cijene u ovim hotelima nijesu mijenjale godinama.

Kako su cijene u postesezoni za 20 odsto niže nego u špicu, mnogi se odlučuju da iskoriste lijepo vreme i blagodeti Ulcinja, iako je škola uveliko počela, a sezona godišnjih odmora završila. Najjužniji grad je i dalje pun turista. Najbrojniji gosti su iz BiH, Kosova, Rusije, Češke i Poljske. Šetalište u večernjim satima izgleda kao u špicu sezone, a na plažama i dalje ,,vrvi“ od kupača. Temperatura mora je 26, a temperatura vazduha 32 stepena, idealno vrijeme za odmor – u pravom smislu te riječi.

– U prvim danima septembra ima iznenađujuće mnogo gostiju i promet je mnogo bolji nego prošle godine u ovo vrijeme – kazao nam je vlasnik kafe-bara na ulcinjskoj Maloj plaži.

U Ulcinju posluje oko 70 restorana, a većina vlasnika zadovoljno trlja ruke, jer je sezona bila berićetna. U razgovoru sa jednim od dobavljača saznajemo da su ovog ljeta restorani radili više nego dobro.

– Ovog ljeta potrošnja u restoranima je bila mnogo veća u odnosu na prošlu godinu. Generalno gledano, promet je bio veći sigurno za 15 odsto – kazao nam je vlasnik jednog restorana.

Sadržaji koje najjužniji crnogorski grad nudi, turistima pruža mogućnost da ovdje provedu kvalitetno vrijeme. Pored obilazaka prirodnih ljepota Ulcinja, kupanja u kristalno čistom moru i konzumacije vrhunskih ribljih specijaliteta u restoranima, turistima se pruža i mogućnost bavljenja najrazličitijim sportovima. Poznavaoci kažu da su Ada Bojana i Velika plaža na listi svjetskih top destinacija za surfing i kitesurfing. U Ulcinju se može i letjeti zmajem, voziti barkom, roniti…

Cijene u postezoni

Hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja očekuju dobru popunjenost i u septembru. U privatnom smještaju cijene se kreću od pet do 10 eura po krevetu. U hotelu ,,Bellevue“ na Velikoj plaži, cijena polupansiona u septembru se kreće od 20 do 27 eura po osobi dnevno. U hotelu ,,Olympic“ polupansion u prvoj polovini septembra iznosi 31 euro, dok u drugoj polovini septembra iznosi 24 po osobi. U nudističkom centru na Adi Bojani u septembru polupansion se kreće od 24 do 36 eura po osobi. U hotelu ,,Albatros“ polupansion košta 30 odnosno 24 eura, a u hotelu ,,Mediteran“ na Maloj plaži polupansion se može dobiti po cijeni od 35 eura.
A. Živanović
Pobjeda

YouTube Preview Image