U Ulcinj dobra posjeta turista i u septembru

September 15, 2011   | news

Na današnji dan u Crnoj Gori boravi 40.535 turista, što je sedam odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističle organizacije NTO.

U hotelima boravi 19.169, kampovima 330, odmaralištima 3.130 i privatnom smještaju 17.906 gostiju.

Domaćih turista je 2.417, a stranih 38.118.

Na ulcinjskoj rivijeri od prve sedmice septembra registrovano je ukupno 9550 hiljade turista, sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Najviše gostiju 7950 hiljade boravi u privatnom smještaju, što ranije nije bio slučaj u mjesec septembar. U hotelima boravi 1600 hiljada turista, javlja turisticka agencija Ulcinja.

Prema ocjenama turističkih radnika, glavni razlog dobre posjete u ovom periodu septembra je prestanak gužvi na plažama i u saobraćaju, dovoljno parking prostora i 20 odsto niže cijene usluga i boravka u odnosu na avgustovske.

Najbrojniji su gosti sto su posetili Ulcinj dosli  iz Svajcarske,Kosova,Makedonije,Rusije, Poljske, Češke, Njemačke, Srbije, Rumunije i Francuske.
Navodi se da je u periodu glavne sezone u hotelima Ulcinjske rivijere odmaralo 13.860 turista, što je za 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Hotelijeri kao na HTP “Ulcinjskoj rivijeri”,Hotel Mediteran,Hotel Albatros I drugi mali hoteli smatraju da će dobra posjeta potrajati do kraja septembra, a u jednom broju hotela i u oktobru.

Direktor turisticke agencije Ulcinja Ali Redza saopštio , da ove turističke sezone, zahvaljujući aktivnostima nadležnih opštinskih službi broj registrovanih ležaja u privatnom smještaju na ulcinjskoj rivijeri iznosi 9550 hiljadu gostiju, dok se procjenjuje da ih je u vikendima  ima još oko 3,5 hiljada turista.

Naplata boravišne takse u odnosu na isti period prošle godine veća je 16 odsto.

Cijene u postezoni

Hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja očekuju dobru popunjenost i u septembru. U privatnom smještaju cijene se kreću od pet do 10 eura po krevetu. U hotelu ,,Bellevue“ na Velikoj plaži, cijena polupansiona u septembru se kreće od 20 do 27 eura po osobi dnevno. U hotelu ,,Olympic“ polupansion u prvoj polovini septembra iznosi 31 euro, dok u drugoj polovini septembra iznosi 24 po osobi. U nudističkom centru na Adi Bojani u septembru polupansion se kreće od 24 do 36 eura po osobi. U hotelu ,,Albatros“ polupansion košta 30 odnosno 24 eura, a u hotelu ,,Mediteran“ na Maloj plaži polupansion se može dobiti po cijeni od 35 eura.

Sadržaji koje najjužniji crnogorski grad nudi, turistima pruža mogućnost da ovdje provedu kvalitetno vrijeme. Pored obilazaka prirodnih ljepota Ulcinja, kupanja u kristalno čistom moru i konzumacije vrhunskih ribljih specijaliteta u restoranima, turistima se pruža i mogućnost bavljenja najrazličitijim sportovima. Poznavaoci kažu da su Ada Bojana i Velika plaža na listi svjetskih top destinacija za surfing i kitesurfing. U Ulcinju se može i letjeti zmajem, voziti barkom, roniti…

YouTube Preview Image