Nazif Cungu izabran za gradonačelnika Ulcinja

September 22, 2011   | news

Lider Force Nazif Cungu je većinom glasova odbornika ulcinjskog parlamenta izabran za predsjednika Opštine, a bivši funkciner Demokratske unije Albanac Milazim Mustafa za šefa lokalnog parlamenta.

Oni su na tim funkcijama zamijenili visokog funkcionera Demokratske unije Albanaca Gzima Hajdinagu i šefa opštinskog odbora DPS-a Ljuiđa Škrelju.

Nova skupštinska većina koju čine 11 odbornika Force, dva Socijaldemokratske partije, jedan Perspektive i četiri Demokratske unije Albanaca iz anamalskog ogranka koji je otkazao poslušnost centrali prošlog mjeseca podnijeli inicijativu za sazivanje vanrednog zasijedanja sa tri tačke dnevnog reda – predlog odluka o razrješenju predsjednika skupštine, predlog odluke za izbor novog predsjednika skupštine i predlog odluke o izboru predsjednika opštine.

Škrelja je održao obećanje da neće biti razriješen- prije sjednice lokalnog parlamenta koja je kasnila sat, on je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju. Za razliku od njega, Hajdinaga nije prisustvovao sjednici.

Samir Adrović
Vijesti


YouTube Preview Image