Novi prvi čovjek Ulcinja Nazif Cungu položio zakletvu i dao svečanu izjavu – Video

September 29, 2011   | news

Foto: Pobjeda

ULCINJ – Drugoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Ulcinj, održanoj u sali Centra za kulturu, na čijem dnevnom redu je bila svečana izjava novog predsjednika opštine, od ukupno 33 odbornika, prisustvovalo je 25. Pored odbornika, prisustvovalo je oko 150 ljudi koji su došli da daju podršku novoizabranom predsjedniku opštine. Nazif Cungu položio je zakletvu i dao svečanu izjavu.

– Obavezujem se da ću se posvetiti razvoju opštine i doprinijeti blagostanju naših građana kako bi Ulcinju vratio staru slavu da zablista na Mediteranu kao bogata opština sa sretnim građanima. Uvjeravam vas ćete u meni naći predsjednika koji će uvijek biti spreman za saradnju, razumijevanje. Biću otvoren za savjete i prijedloge i transparentan u svim aktivnostima – rekao je Nazif Cungu na svečanoj sjednici Skupštine opštine.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici partije DUA, bivši predsjednik skupštine Ljuiđ Škrelja, kao ni prethodni predsjednik opštine Gzim Hajdinaga.

Novi predsjednik opštine Ulcinj je najavio novi model upravljanja opštinom, koji će se u cjelosti temeljiti na poštovanju Ustava, zakona i zakonskih procedura.

– Ovaj model će koristiti savremene metode upravljanja ljudskim i materijalnim resursima i imaće za cilj više direktnih kontakta sa građanima, usku povezanost opštinske i državne vlasti, neposrednu komunikaciju sa lokalnim biznis sektorom i saradnju sa predstavnicima civilnog društva i vjerskim zajednicama. Nova opštinska vlast će imati za cilj jačanje profesionalizma u opštinskoj upravi – rekao je Cungu.

On je istakao da ovaj zadatak ne vidi kao privilegiju, već kao odgovornost koja navodi na veliko angažovanje i predan rad na ostvarivanju razvojnog programa Nove demokratke snage FORCA, dopunjenom problemima koje su predočile koalicione stranke i svi građani ulcinjske opštine.

– Situacija u kojoj se nalazi opština Ulcinj danas je vrlo teška i nezavisno od mog dolaska na čelo opštine, mislim da nema puno prostora za slavlje ili trijumfalizam – smatra novi predsjednik opštine Ulcinj.

Iako Cungu nije bio euforičan, njegov ulazak u salu prethodno je bio pozdravljen ustajanjem i velikim aplauzom. Novi predsjednik opštine je naglasio da budžet Ulcinja ima velika dugovanja kako prema građanima – tako i prema preduzećima, da mnogi zaposleni nijesu primili plate dugo vremena i da za njih nijesu plaćani ni porezi ni doprinosi, dok će sudski procesi koji se vode sa opštinom Ulcinj veoma brzo blokirati račune.

– Da bi se Opština izvukla iz ove situacije ne samo da treba neumoran rad lokalne samouprave, već i saradnja i uključivanje svih građana – rekao je Cungu i dodao da će novi model opštinske vlasti težiti da se izbjegne agresivnost, političke osvete, predizborna ulaganja i klijentelizam.

– Težiću da se moj rad ocjenjuje prema učincima, vidljivim rezultatima kao i po poštenju i predanosti s kojom sam se posvetio poslu – kategorično će Cungu.

Nakon svečane sjednice, upriličen je koktel u restoranu Aragosta.

Lažna dojave bombe prije početka sjednice

Sat vremena prije svečane sjednice SO Ulcinj dežurnoj službi policije javljeno je da je u zgradi opštine postavljena bomba. U veoma kratkom roku policija, vatrogasna služba i služba hitne pomoći evakuisali su sve zaposlene u zgradi Opštine i blokirali saobraćaj.

– Poziv o podmetnutoj bombi je došao iz inostranstva – rekao je Pobjedi Rudolf Elezović, načelnik ulcinjske policije. Sjednica Skupštine je odložena za sat vremena i održana je u podne u sali Centra za kulturu.

U posljednje tri godine ovo je treća lažna dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u zgradi Opštine Ulcinj. Saobraćaj ispred opštine je bio blokiran do popodnevnih sati.

Poziv stigao iz Beograda

Nakon anonimne dojave, grupa za antiteroristički pregled Sektora za obezbjeđenje ličnosti izvršila je kontradiverzioni pregled unutrašnjosti i spoljašnjosti zgrade opštine Ulcinj, kojom prilikom nije pronađena nikakva eksplozivna ili druga opasna materija.

Prethodno je dežurna služba Ispostave Ulcinj, juče u 10 časova primila anoniman telefonski poziv da je u prostorijama zgrade opštine Ulcinj postavljena bomba, nakon čega je muškarac, koji je uputio poziv prekinuo vezu. Uvidom u identifikator poziva ustanovljeno je da je poziv upućen iz Beograda.

Policija je odmah nakon zaprimljene prijave izašla na lice mjesta, izdala naređenje da se napušte sve prostorije zgrade opštine Ulcinj, izvršila njeno obezbjeđenje i obavijestila hitnu službu Doma zdravlja i Vatrogasnu službu. Policija preduzima aktivnosti u cilju identifikacije lica koje je uputilo telefonski poziv.

O događaju je obaviješten osnovni državni tužilac u Ulcinju, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje panike i nereda. Inače, dojava o postavljenoj bombi može se dovesti u vezu sa današnjim održavanjem svečane sjednice, povodom izbora i polaganja zakletve gradonačelnika opštine Ulcinj, koja je, zbog pomenutog događaja, umjesto u zgradi opštine, održana u prostorijama Doma kulture u Ulcinju.

POBJEDA

http://www.rtcg.me/images/biblioteka/dnevnik_-_video_arhiva/dnevnik_28092011.flv