Sindikat ,,Otranta“: Zaustaviti prodaju hotela

October 7, 2011   | news

Sindikat ,,Otranta“ poslao otvereno pismo na šest adresa

PODGORICA – Zaposleni u hotelu ,,Otrant“ i sindikalna organizacija ovog kolektiva traže od Ministarstva turizma, Rada i socijalnog staranja, predsjednika opštine Ulcinj i Crnogorskog sindikata da zaustave nadmetanje za prodaju hotela i izmire dugovanja prema NLB Inter Finanz banci.

Hotel ,,Otrant“ iz Ulcinja, kako se navodi u saopštenju, nalazi se u izuzetno teškoj situaciji, moguće je otpuštanje radnika i odlazak pod stečaj. Povodom toga sindikalna organizacija ,,Barkli Montenegro“ Ulcinj, obratila se nadležnim državnim organima sa ciljem regulisanja stalnog statusa zaposlenih u ovom kolektivu.

– Kao što je poznato od privatizacije ovoga hotela zaposleni imaju problema sa isplatom ličnih dohodaka i ostalih primanja koja im pripadaju po osnovu Zakona o radu i opšteg kolektivnog ugovora – navodi se u saopštenju sindikata. Zaposleni nisu primali lične dohotke od prošle godine do jula 2011, od tada se obaveze redovno ispunjavaju uz pomoć Vlade.

Novi problemi za ulcinjski kolektiv nastaju završetkom procedure potraživanja dugovanja od strane NLB Inter Finanz –a, iako je ,,Barkli Montenegro“ izmirio zakašnjela dugovanja početkom ove godine, nisu uspjeli da reprogramiraju dug. Predstavnici sindikata napominju da je hotel jedini izvor prihoda za većinu radnika, a s druge strane socijalni programi neće obezbijediti prihvatljive prihode.

– Jedini izlaz je da se zaustavi prodaja založene imovine i na taj način spriječi odlazak pod stečaj hotela ,,Otrant“ – stoji u saopštenju sindikata potpisanog od strane predsjednika opštinskog sindikalnog povjereništva Šefka Ljamovića i predsjednika sindikata ,,Barkli Montenegra“ Muzafera Suljovića.
I.O.
Pobjeda

YouTube Preview Image