Nazif Cungu primio predstavnike Studio Technico Navale ’’Telesca’’ iz Italije

October 10, 2011   | news

Predsjednik Opštine Ulcinj gospodin Nazif Cungu sa saradnicima je primio danas predstavnike konsultantske kuće Studio Technico Navale ’’Telesca’’ iz Italije gospodina Dina Telesca i g.đu Veroniku Benedeteli. Gosti su upoznali prisutne da su u fazi pripreme jednog projekat kojim planiraju da apliciraju za predpristupne evropske fondove u konkretnom slučaju za IPA Adriatik fond.

Projekat koji se oslanja na mjeru 3.2. IPA Adriatic programa – održiva mobilnost sistema, ima za cilj obnovu plovnosti rijeke Bojane sa ciljem stvaranja turističke rute Bar-Ulcinj-rijeka Bojana-Skadar-Virpazar. Pored Opštine Ulcinj u projekat bi bili uključeni Regija Skadra, Provincija Ferara, Opština Bar, ministarstva transporta Crne Gore, Albanije i Italije, ministarstvo životne sredine Albanije i ministarstvo održivog razvoja Crne Gore.

Predsjednik Cungu je izrazio spremnost opštine da učestvuje u projekat i predložio da se isti proširi obuhvatanjem Šaskog jezera u planiranu turističku rutu i time omogući adekvatna valorizacija ove zone.

Kabinet Predsjednika