I Ulcinj će imati svoj Splendid

October 31, 2011   | news

Gradnja grandioznog hotela sa pet zvjezdica počeće već na proljeće, a biće završen do 2014. Kako je najavljeno, 90 odsto zaposlenih biće iz Ulcinja.
Do kraja 2014. godine Ulcinj će na poluostrvu Suka, na mjestu bivšeg hotela “Jadran”, dobiti novo grandiozno zdanje od pet zvjezdica, vrijedno 50 miliona eura.

Pripremni radovi na izgradnji novog hotela mogli bi početi već na proljeće, nakon dobijanja potrebnih dozvola. Izvršni direktor firme “Star of Montenegro”, koja će gazdovati hotelom, Novak Durutović kazao je da je u toku izrada projektne dokumentacije, odnosno idejnog projekta koji će omogućiti dobijanje dozvole za pripremne radove.

“Planirano je da u decembru, eventualno u januaru dobijemo neophodnu dozvolu za početak radova, koji bi prema utvrđenoj dinamici, mogli uslijediti već na proljeće. Istovremeno će se raditi na izradi glavnog projekta, čiju finalizaciju očekujemo u aprilu, tako da ćemo svu potrebnu dokumentaciju imati prije sezone, kazao je Durutović u razgovoru za “Vijesti” naglasivši da bi grubi radovi na hotelu mogli biti završeni godinu i po od usvajanja kompletne planske dokumentacije.

“U svakom slučaju, prema utvrđenoj dinamici, hotel će biti završen do kraja 2014. godine”, kazao je Durutović.

Projekte radi beogradska firma “Art projekt”, koja je na nedavno završenom konkursu osvojila prvo mjesto za idejno rješenje novog hotela na mjestu bivšeg “Jadrana” i osvojila 15.000 eura.

Hotel će imati oko 150 ležajeva u 114 soba računajući i one u pet rezidencijalnih vila. Na prostoru od 26.000 metara kvadratnih, turisti će u ponudi imati restorane, kongresne sale, bazene, kazino, fitnes centar i sve ono što podrazumijevaju prateći sadržaji za hotel od pet zvjezdica.

Durutović je naglasio da će se koristiti prirodni resursi za grijanje i hlađenje na principu razmjene temperature sa morskom vodom, dok će struju proizvoditi foto naponske ćelije. On je najavio da će hotel zapošljavati 180 radnika, mahom iz Ulcinja.

“Devedeset odsto zaposlenih, biće iz Ulcinja”, kazao je on.

“Star of Montenegro” je ćerka kompanije “Montenegro 2000”, koja ima njemačko-crnogorski kapital.

Izvršni direktor te kompanije je Novakov brat Branislav koji već 42 godine radi u Njemačkoj i čiji je udio u njoj 95 odsto. Preostalih pet odsto u vlasništvu su Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom koje je Durutoviću ustupilo u zakup zemljište na atraktivnoj lokaciji.

Samir Adrović
Vijesti

YouTube Preview Image