Nimanbegu: Srpski savjet nepošteno uzima pare manjina

November 7, 2011   | news

Srpski nacionalni savjet nepošteno uzima novac Fonda za manjine koji pripada pravim manjinskim zajednicama u Crnoj Gori, rekao je u intervjuu za „Dan“ poslanik Force Genci Nimanbegu. On ističe da krivac za to nije Upravni odbor Fonda, već vlast koja je kreirala loša zakonska rješenja.

– Ovogodišnja raspodjela se ne razlikuje ništa od dosadašnjih kada su u pitanju sredstva Fonda namijenjena manjinskim zajednicama. Višegodišnje izbjegavanje vladajuće koalicije da jasno pokaže svoje političke ciljeve i vizije dovelo je do toga da se nije nikada definisalo koji su manjinski narodi u Crnoj Gori. To je dovelo do toga da Srpski nacionalni savjet, nepošteno, uzima sredstva drugum, pravim manjinama, kazao je Nimanbegu.

On je naveo da za to ne krivi članove Upravnog odbora, već zakonska rješenja koa su ovo omogućila.

– A zna se ko su kreatori tih rješenja, opet vlast, a izvršilac je DUA.Vjerovatno je trebalo još ranije donijeti odluku da se ne ućčestvuje u radu Fonda dok god se novac dijeli i Srpskom nacionalnom savjetu, naveo je poslanik Force.

Podsjetimo, Upravni odbor Fonda za manjine, naovogodišnjemkonkursu raspodijelio je 800 hiljada eura, od čega Srpskomsavjetu i „Društvu za ravnopravnost i toleranciju“ kojima rukovodi Momčilo Vuksanović preko 300 hiljada eura, a130 hiljada projektima Bošnjaka/ Muslimana, preko 35 hiljada albanskim organizacijama, i oko 60 hiljada eura romskim udruženjima.

Izvor:DAN – Analitika