Kovačević: Ne mora Forca odmah u Vladu

November 9, 2011   | news

Demokratska partija socijalista (DPS) raspoložena je za saradnju sa drugim partijama, ali se koalicioni savezi ne moraju uvijek stvarati na državnom nivou, ocijenio je portparol te stranke Rajko Kovačević.

Komentarišući tvrdnje lidera Force Nazifa Cungua da je ta stranka spremna za ulazak u Vladu, Kovačević je kazao da stranački organi DPS-a još nijesu razmatrali tu mogućnost.

“DPS je partija koja je otvorena za saradnju sa svima koji sa nama dijele iste ili slične vrijednosti i strateška programska opredjeljenja. Ta saradnja koju naša stranka ima sa ostalim partijama ne mora se uvijek ostvarivati na državnom nivou. Sarađivati možemo i na lokalnom nivou”, kazao je Kovačević.

Lider Force i gradonačelnik Ulcinja kazao je juče u intervjuu “Vijestima” da je sa najvišim funkcionerima DPS-a vodio pregovore o saradnji na državnom nivou, navodeći da će se pregovori nastaviti do kraja mjeseca.

Cungu je rekao i da bi ulaskom u republičku vlast Forca na najbolji način pomogla u rješavanju problema sa kojima se suočavaju Albanci u Crnoj Gori. U tom slučaju, kako je kazao, njegova partija tražila bi mjesta pomoćnika u svim ministarstvima.

U Vladi Albance trenutno predstavlja Demokratska unija Albanaca (DUA) Ferhata Dinoše, koja pokriva Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava.

Samir Kajošević
Vijesti