Dinoša neće otići bez odgovora – Video TV IN

November 16, 2011   | news

Ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša priprema se da političku karijeru nastavi kao ambasador Crne Gore u Albaniji.

Predstavnici albanskih partija su ga kritikovali da on više brine o svojim nego o interesima Albanaca, dok se NVO sektor obrušio na njega zbog toga što nije podržavao LGBT populaciju.

“Kritike koje su stigle iz civilnog sektora zasnovane su na nedovoljnoj informisanosti o svemu što smo uradili na zaštiti svih koji drugačije razmišljaju, koji su u bilo čemu različiti od te većine. Nadam se da će i to vrlo brzo biti shvaćeno”, rekao je Dinoša za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima što se tiče učinka na političkoj sceni Crne Gore i učinka u demokratskim procesima u Crnoj Gori, „mislim da su najbolji odgovor davali i nastaviće da daju građani koji podržavaju Demokratsku uniju Albanaca DUA“.

“Činjenica je da je ta stranka najjača albanska stranka u Crnoj Gori. Činjenica je da projekti, koji su odrađivani u korist Albanaca u Crnoj Gori, jesu odrađivani na inicijativu DUA u saradnji sa Demokratskom partijom socijalista DPS”, rekao je između ostalog Dinoša za Dnevne novine.

Izvor: Dnevne novine

CDM
http://a31.video2.blip.tv/11780008840674/Politikanstvo-FerhatDinoaUEmisijiIvaIstinaNaTVIN24Juna2011529.flv