Smijenjen Luiđ Škrelja

November 17, 2011   | news

Promjene na čelu Ulcinjskog DPS

Predsjednik opštinskog odbora DPS Ulcinj Luiđ Škrelja nije dobio podršku predsjedništva partije da i dalje vodi taj odbor, pa će ga na toj funkciji uskoro zamijeniti Ljoro Nrekić, saznaje „Dan” iz izvora bliskih toj partiji. Nrekić, inače jedan od tri člana GO stranke iz Ulcinja, već neko vrijeme važio kao najozbiljniji kandidat za mjesto prvog čovjeka DPS.
Dugogodišnji je direktor Elektrodistribucije a u partijskim krugovima poznat kao čovjek dobrih organizatorskih sposobnosti.
Sa druge strane odlazećem predsjedniku zamjera se da je previše solirao u vođenju ulcinjskog ogranka, te da je dijelom odgovoran za nedavni gubitak vlasti koju su socijalisti Mila Đukanovića u najjužnijoj opštini dijelili sa Demokratskom unijom Albanaca i Partijom demokratskog prosperiteta. Škrelji se stavlja na dušu i odluka da ne prihvati postizbornu ponudu za formiranje vlasti sa Forcom, najjačom strankom u Ulcinju, što, ispostaviće se, nije bila dobra računica jer se DPS u međuvremenu preselio u opoziciju. U skladu sa planom aktivnosti organa partije do 25. novembra biće održana sjednica na kojoj će se birati novi IO i ozvaničiti Nrekićev izbor.

M.K.
Izvor: DAN