Gjendet në liqen kufoma e peshkatarit të zhdukur Lulzim Pali

December 8, 2011   | Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events

Njesite lundruese te plocise kufitare te Malit te Zi, kane zbuluar mbremjen e se premtes trupin e pa jete te Lulzim Paleviq, i cili u konsideruar i humbur qe nga mesdita e se enjtes pasi lundera me te cilen ai dhe shoku i tij (Senad Xhaferi) ishin, u permbys nga valet e Liqenit te Shkodres.

“Reth ores 20:40 me ndihmen e “sonar” eshte zbuluar ne fund te liqenit, ne veri-lindje te ishullit “Beshka” trupi i pa jete i nje te riu. Ne menduam se ky ishte trupi i peshkatarit te zhdukur Lulzim Paleviq, pasi nuk kemi pasur raportime per ndonje te zhdukur tjeter ne Liqenin e Shkodres.” ka thene per gazeten “Vijesti” nga policia kufitare ujore.

Vetem mengjesin e sotem (e shtune) reth ore 9:30, zhytesit e sektorit anti-terror (SAJ)  te njesise se policise ka xjerre nga uji trupin e pajete te te ndjerit. Ai u gjend ne nje thellesi prej 7 metrave, pas nje kerkimi 45 minutash nga anetaret e SAJ dhe eshte derguar sipas ligjit ne Pogdorice.

Reth ores 16:00 te se premtes, ne afersi te ishullit “Gorica e Madhe” reth 10 kilometra larg vendit te ngjarjes, jane gjetur pjese te lundres me te cilen mendohet se po lundronin dy peshkataret Lulzim Paleviq dhe Senad Xhaferi.

Ne oret e mengjesit te se premtes ne kerkim te personit te zhdukur ishin vendosur edhe oficere te Sherbimit Hidrometeorologjik, Departamenti per Hidrografi dhe oqeanografi, me pajisje te posacme “Sonar” qe mundesonin shikimin ne fund te liqenit me tre dimenzione. Poashtu ne ndihme te ketyre kane qene dhe reth 20 lundra te peshkatareve nga Muriqi dhe Kraja. Policia tha se skenimet ishin kryer mbi 4 kilomtra te liqenit.

Lulzim Paleviq dhe Senad Xhaferi ishin nisur mengjesin e te enjtes per peshkim, por nje stuhi e fuqishme qe perfshiu Liqenin e Shkodres rreth ores 11:00, morri me vehte lundren me te cilen ato ndodheshin. Senad Xhaferi arrit te shpetoje duke u mbajtur per rezervarin e karburantit, dhe pastaj te notoje deri ne breg, por i ndjeri Lulzim Paleviq nuk arriti te shpetoje dhe u konsiderua i zhdukur deri mremjen e se premtes, pasi nuk u gjeten asnje gjurme e tij./KrajaOnline/

 

Zhduket Lulzim Pali në ujërat e liqenit të Shkodrës

Policia është në kërkim  Lulzim Palit i cili u zhduk ditën e sodit ka ora 11 në ujërat e liqenit e Shkodrës.

Rreth njëzet banorë janë mbledhur në brigjet e liqenit të Shkodrës në Muriq, për të ndihmuar njësitë të policisë që janë vënë në kërkim me anije lundruese, njoftojnë mediat elektronike malazeze Vijesti dhe CDM.
Policia dyshon se i riu u u zhduk kur stuhia e madhe përmbysi lundrën në të cilën ai ishte.

Lulzimi ishte në anije së bashku me Senad Xhaferin i cili arriti të notojë deri te bregu dhe menjëherë njoftoi për ngjarjen. Xhaferi shpëtoi  duke u kapur për rezervuarin e karburantit i cili e ka mbajtur në sipërfaqe. Ai i tha policisë se ishte së bashku me Lulzimin, i cili ra në ujërat e liqenit dhe më pas nuk ka mundur ta shoh më.

Aksioni për gjetjen dhe shpëtimin vazhdon akoma. /Ulqini Online/


Foto: VIJESTI

Nadaju se da je živ
Policija traži Paljevića kod ostrva Beška

Prema nezvaničnim saznanjima, na Skadarskom jezeru je danas bilo više akcija spasavanja. Naše ekipe su na terenu.
Policija traga za Ljuljzimom Paljevićem (25) iz Murića koji je danas oko 13 časova nestao u talasima na Skadarskom jezeru u blizini ostrva Beška.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je Paljević u čunu bio sa prijateljem iz tog sela Senadom Džeferovićem (21), kada je došlo je do velikog nevremena  i talasa koji su prevrnuli njihov čamac.

Džaferović je nakon nesreće uspio da ispliva na obalu, a “Vijesti” nezvanično saznaju da se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo koji ga je održao na površini.

Policiju zvala monahinja

Policiji je oko 13.15 časova monahinja iz manastira Beška javila da se na obali ispod manastira nalazi mladić u teškom psiho-fizičkom stanju, pa je tražila hitnu pomoć.

Plovna jedinica je nakon desetak minuta stigla do ostrva, preuzela Džaferovića i odvezla ga do Murića gdje je čekala ekipa Hitne pomoći iz Ostrosa.

Džaferović je, iako iscrpljen, tokom puta do Murića ispričao policiji da je bio u čamcu sa Paljevićem i da ga je vidio kako upada u jezero i nestaje.

“Želimo da vjerujemo da je živ

Rukovodilac Ispostave granično-pomorske policije Darko Vasiljević kazao je “Vijestima” oko 18 časova da je potraga u toku i da policijski gliser sa reflektorom pretražuje akvatorijum od nekoliko kvadratnih kilometara od Beške ka Murićima.

“Želimo da vjerujemo da je mladić još živ i ulažemo velike napore da ga nađemo”, rekao je Vasiljević.

Prema nezvaničnim saznanjima, na Skadarskom jezeru je danas bilo više akcija spasavanja.

Dvadesetak mještana okupilo se na obali u Donjim Murićima da pomognu policiji.

Piše: Vlado Otašević, Biljana Batizić
Izvor: Vijesti

Foto: Vijesti

 

Drug mladića koji je nestao u jezeru plivao sat i po do obale

Plovna jedinica policije traga za Ljuljzimom Paljevićem (25) iz Murića, koji je juče oko 12 časova nestao u talasima na Skadarskom jezeru u blizini ostrva Beška.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je Paljević u čunu bio sa prijateljem iz tog sela Senadom Džaferovićem (21), kada je došlo je do velikog nevremena i talasa koji su prevrnuli njihov čamac. Džaferović je nakon nesreće uspio da ispliva na obalu.

Mladići su isplovili juče ujutru rano da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova.

“Daleko od obale su zabacili mrežu da love. Nevrijeme je naglo uzburkalo jezero, nijesu se ni nadali šta će im se desiti. Kada su talasi ozbiljno počeli da ljuljaju njihov čamac odbacili su mrežu u jezero i upalili motor, da se vrate kućama. Međutim, veliki talas je poklopio njihov čamac i prevrnuo ga”, priča mještanin Murića koji je bio uz mladića kad je spasen.

Džaferović se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo, koji ga je održao na površini.

“Senad je rekao, da je kad je talas prevrnuo čamac, uspio da prigrli rezervar za gorivo. Talasi su bili toliko veliki da je vrlo brzo izgubio Ljuljzima iz vida, koji je pao zajedno sa njim u vodu.

Nije mogao puno da priča, izgledao je baš iscrpljeno i drhtao je od hladnoće. Policajci koji su bili na terenu kazali su nam da je Senad bio malo duže u vodi, dobio bi hipotermiju”, istakao je mještanin.

Policija nastavlja potragu

Policija je saopštila da je danas nastavljena potraga za Ljuljzimom Paljevićem.

Kako je saopšteno, u potragu se uključilo još jedno plovilo.

Opširnije u štampanom izdanju

Vijesti >> Ekipa “Vijesti”

Foto: VIJESTI


Nastavlja se potraga za Paljevićem, čun nađen 10 km od mjesta nesreće

Plovna jedinica još uvjek nije uspjela da pronađe Ljuljzima Paljevića (25) koji je u četvrtak oko podneva nestao u talasima Skadarskog jezera, kada se prevrnuo čun u kojem je bio sa drugom Senadom Džaferovićem, usljed nezapamćenog nevremena koje je pogodilo Crmnicu.

Oko 16 časova u blizini ostrva Velika gorica, oko 10 kilometara od mjesta nesreće, pronađen je čun koji pluta, a za koji policija pretpostavlja da se radi o čamcu Džeferovića i Paljevića.

Drveni čamac su kako “Vijesti” nezvanično saznaju pronašli ribari koji su obavijestili odmah patrolu Plovne policije, koja je sa dva glisera pretraživala akvatorijum.

Iz Plovne policije saopšteno je da je traganje za Paljevićem neprekidno trajalo tokom čitave prethodne noći.

“U potragu smo opremili i uključili još jedno plovilo. Potrazi za Paljevićem su se priključili i službenici Nacionalnog parka Skadarsko jezero i mještani Murića sa 15-ak plovila. Od jutarnjih časova u traganje za nestalim su uključeni i službenici Hidrometeorološkog zavoda, Sektora za hidrografiju i okeanografiju, koji ovom prilikom koriste specijalnu opremu, panoramske sonare za prikaz dna jezera u tri dimenzije”, rekao je rukovodilac Ispostave granično-pomorske policije Darko Vasilijević.

On je dodao da je tokom dana izvršeno skeniranje oko četiri kilometra jezera i markirano je nekoliko pozicija koje su pregledane od strane ronilaca Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije. Potragu roniocima otežava slaba podvodna vidljivost.

Mladići su isplovili u četvrtak ujutru da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova.

Džaferović se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo, koji ga je održao na površini.

Vlado Otašević
VIJESTI

Pronađeno tijelo Ljuljzima Paljevića?

Plovna jedinica Uprave policije detektovala je na dnu Skadarskog jezera tijelo odraslog muškarca za koje se pretpostavlja da je Ljuljzim Paljević (25) koji je u četvrtak oko podne nestao u talasima Skadarskog jezera, kada se prevrnuo čun u kojem je bio sa drugom Senadom Džaferovićem.

“Oko 20.40 sati koristeći sonar, sjeveroistično od ostrva Beška, detektovana je promjena na dnu jezera koja po karakteristikama odgovara tijelu odrasle osobe. Postoji vjerovatnoća da se radi o Paljeviću, jer ne postoje saznanja ili prijave o nestanku osoba u slivu Skadarskog jezera, rekli su “Vijestima”  iz Ispostave granično-pomorske policije.

Oko 16 časova u blizini ostrva Velika gorica, oko 10 kilometara od mjesta nesreće, pronađen je čun koji pluta, a za koji policija pretpostavlja da se radi o čamcu Džeferovića i Paljevića.

Drveni čamac su kako “Vijesti” nezvanično saznaju pronašli ribari koji su obavijestili odmah patrolu Plovne policije, koja je sa dva glisera pretraživala akvatorijum.

Potrazi za Paljevićem su se priključili i službenici Nacionalnog parka Skadarsko jezero i mještani Murića sa 15-ak plovila.

Od jutarnjih časova u traganje za nestalim su bili uključeni i službenici Hidrometeorološkog zavoda, Sektora za hidrografiju i okeanografiju, sa specijalnom opremom, panoramskim sonarima za prikaz dna jezera u tri dimenzije.

Policija je saopštila da je izvršeno skeniranje oko četiri kilometra jezera gdje su ronilili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije. Potragu je roniocima otežavala slaba podvodna vidljivost.

Mladići su isplovili u četvrtak ujutru da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova.

Džaferović se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo, koji ga je održao na površini.

Vlado Otašević
VIJESTI


12