DUA ne odustaje da Hajdinaga bude ministar

December 29, 2011   | news

To je naš konačni stav, bez obzira na posljednji događaj, pa tako nijesmo ni tražili alternativne kandidate, rekao je poslanik Zenka.

Demokratska unija Albanaca neće odustati od predloga da za nasljednika odlazećeg ministra za ljudska prava Ferhata Dinoše bude imenovan predsjednik Opštine Ulcinj Gzim Hajdinaga, bez obzira na to što je policija nedavno protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, zajedno sa kontroverznim biznismenom Naserom Keljmendijem.

To je “Vijestima” saopštio predsjednik DUA Mehmet Zenka. Zenka je kazao da je Glavni odbor partije prije više od mjesec dana podržao predlog da Hajdinaga bude Dinošin nasljednik, i da od toga neće odustati.

On je rekao da je sve što se dešava “nepravedno prema DUA i prema Hajdinagi”.

“To je naš konačni stav, bez obzira na posljednji događaj, pa tako nijesmo ni tražili alternativne kandidate. U potpunosti podržavamo našeg predsjednika Opštine, jer nije ništa nelegalno uradio, niti je otuđio bilo kakav novac. Isto tako ne znam zašto ga povezuju sa (Naserom) Kaljmendijem, kada je na isti način legalizovano 55 objekata drugih vlasnika, kazao je Zenka.

Tina Radulović

Opširnije u štampanom izdanju << Vijesti Online >>