Albanski hakeri napali Vujanovićev sajt

December 30, 2011   | news

Kasno sinoć oborena zvanična internet stranica crnogorskog predsjednika
Albanski hakeri napali su kasno sinoć zvanični sajt predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i na naslovnicu postavili zastavu Albanije i poruku na albanskom jeziku u kojoj traže uspostavljanje opštine i zagarantovana puna prava, sa potpisom „Etnička Albanija”.
– Duam te themelohet komuna sic eshte garantuar dhe te drejta te plota! RRNOFT SHQIPERIA ETNIKE – glasi poruka albanskih hakera na sajtu predsjednik.me.
Uz poruku da traže poštovanje Malisora, hakeri koji su oborili Vujanovićev sajt poručili su i da Albanci nijesu teroristi, već žrtve.
U srijedu je u Tuzima održan protest oko 200 mještana koji su poručili da neće dozvoliti zabranu upotrebe albanske zastave u Crnoj Gori, iako je donijet Zakon o javnom redu i miru koji za isticanje simbola druge države na crnogorskoj teritoriji propisuje kazne i do 5.000 eura.
Malesija traži punopravni status, a ne gradsku opštinu pri Glavnom gradu, što je aktuelno rješenje za Tuzi. Pored Tuzi, status opštine traže i mještani Zete. Nedavno usvojenim izmjenama zakona o teritorijalnoj organizaciji, uprkos brojnim zahtjevima ne samo ove dvije gradske opštine, već i nekoliko mjesnih zajednica iz sjeverne i južne regije, nije data mogućnost za stvaranje samostalnih opština.
Prva žrtva albanskih hakerskih napada na državne institucije Crne Gore prije par godina bio je sajt Skupštine.

R.R.
Izvor: DAN