Javni WC na Maloj plaži pretvoren u kafe bar

January 19, 2012   | news

Foto: Samir Adrović - Vijesti

“U najmanju ruku je neprimjereno nemati javni WC na mjestu gdje se odjednom odmara i kupa tri hiljade ljudi”

Dvodjelna kupola na Pristanu, izgrađena sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka i predviđena kao javni WC, danas je pretvorena u kafe bar i kancelarijski prostor, odnosno skladište.

Objekat je namjenski korišćen svega godinu ili dvije, tako da kupači na Maloj plaži već više od dvije decenije muče istu muku kao i prije – kuda kad zagusti.

Starograđanin Ruždo Karamanaga sjeća se da je početkom osamdesetih vršen svojevrstan pritisak na Komunalno da izgrade javni WC ispod drevnih zidina.

“To smo tražili svi mi koji smo se bavili turizmom, jer je u najmanju ruku neprimjereno nemati javni WC na mjestu gdje se odjednom odmara i kupa tri hiljade ljudi”, kaže Karamanaga.

Ideju o javnom WC-u, kazao je Karamanaga, odmah je prihvatio tadašnji direktor Komunalnog Rade Savić.

“Izgrađen je savremeni dvodjelni objekat sa po pet-šest kabina i pisoarima i stavljen u funkciju, ali nije dugo namjenski korišćen – neko se sjetio da ga izda pod zakup, ali u drugu svrhu”, sjeća se Karamanaga, jedan od najstarijih turističkih poslenika u Ulcinju.

“I šta danas imamo? Samo more”

On je kazao da je ogorčen takvim postupkom, jer je Ulcinj u tom pogledu samo nazadovao.

“I šta danas imamo? Samo more. Spas je u njemu kao i prije, samo što je tada bilo manje kupača nego danas, a samim tim i manja mogućnost zaraze”, tvrdi Karamanaga.

Fatmir Đeka, direktor Komunalnog preduzeća koje gazduje objektom, potvrdio je “Vijestima” da je nekadašnji javni WC danas pod zakupom.

“Tako stoji u spisima koje imam i to je stanje koje sam zatekao kada sam preuzeo direktorsku funkciju”, kazao je Đeka.

“Vijesti” juče nijesu uspjele da saznaju da li je i kada Komunalno donijelo odluku o prenamjeni objekta na Pristanu.

Samir Adrović
Vijesti

YouTube Preview Image