Kërcnohet me vdekje Luigj Shkrela

January 27, 2012   | Lajmet / Vijesti, Politika

Njoftim!! Vdiq deputeti antishqiptar Luigj Shkrela.I cili ishte dora e djatht e Millo Gjukanovic.I cili shiti flamurin shqiptar ne trojea e malit tezi.Vorrimi ti do te behet ne lumin Buna.I ndjeri vdiq ne komunikacion me dashnoren e tij.Te du mbeten te vdekur.Te pikdhuar Milo gjukanovici.Gomaret e Ambullit,Thit e eger te Shtojit. e krejt mizat e Anes malit.Tuzi edhe gucija ngushllon familjen shrelim me dedala te baglave te Lopve.

Shqipria Etnike Facebook

Albanski političari na meti „Etničke Albanije”

Poslaniku Skupštine Crne Gore i funkcioneru DPS-a Luiđu Škrelji upućene su prijetnje smrću preko društvene mreže „Fejsbuk”. Škrelja je slučaj prijavio policiji, a podnijeće i krivičnu prijavu protiv NN lica koja se na „Fejsbuku” predstavljaju kao „Shqipria etnike”, što u prevodu sa albanskog jezika znači „Etnička Albanija”. Uvidom u profil na „Fejsbuku” može se pročitati umrlica za Škrelju, objavljena na albanskom jeziku, kojom se „javnost obavještava da je umro poslanik i antialbanac Luiđ Škrelja, desna ruka Mila Đukanovića i izdajnik albanske zastave”. U izjavi za naš list Škrelja je kazao da je prijetnje shvatio ozbiljno te da smatra da se radi o organizovanoj grupi koja ima uporište i van Crne Gore.
– Nije prvi put da mi se ovo dešava. Počelo je s neprijatnostima poput bušenja guma i oštećenja na vozilu na parkingu ispred zgrade opštine, glasinama da mi je oduzet automobil u Albaniji, pa, evo, nastavlja se s prijetnjama smrću i uvredama na „Fejsbuku”. Objavili su da sam umro, u saobraćajnoj nesreći s ljubavnicom i da su ožalošćeni Milo Đukanović i Filip Vujanović, da će me sahraniti – baciti u rijeku Bojanu. Kažu da nijesu daleko, da su blizu, prijete mi likvidacijom, jer sam, tvrde, izdajnik koji je prodao Ulcinj, albanski narod, zastavu i interese Albanaca, te da sam produžena ruka asimilatorske i kolonizatorske vlasti Mila Đukanovića i aktuelne politike Crne Gore. Zbog toga sam, kažu, osuđen na smrt i konačno 13. februara zakazuju sahranu – kazao je Škrelja.
Prema njegovim riječima, na pomenutom profilu na „Fejsbuku” iznijeto je još mnogo uvreda na račun njega i njegove porodice.
– Nije da se plašim, ali mi nije svejedno, jer mi pominju porodicu, mrtve roditelje, bizarne i neljudske stvari i kao javna ličnost moram da reagujem na to, da zaštitim sebe i svoje najbliže – naglasio je Škrelja.
Na meti uvreda našli su se još neki albanski političari, prije svih bivši predsjednik opštine Gzim Hajdinaga, koji je na fotomontaži prikazan u zagrljaju s predsjednikom Filipom Vujanovićem. Na nekoliko fotomontaža prikazani su sadašnji predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu, poslanik Force Genc Nimanbegu, budući ambasador Crne Gore u Albaniji i bivši lider DUA Ferhat Dinoša, bivši poslanik Amir Holaj, za koje se uz salve uvreda tvrdi da su izdali interese, rasprodali Ulcinj i obogatili se na račun naroda. Predsjednik opštine Nazif Cungu nije ozbiljno shvatio objave na društvenoj mreži.
– Ne znam šta bih rekao. Sve mi izgleda kao dječja igra. Nemam drugi komentar – kazao je Cungu.
Bivši poslanik i lider građanske liste Perspektiva Amir Holaj nije imao prilike da vidi sporni profil.
– Ako je istina to što je tamo objavljeno, onda to ne zaslužuje komentar. Takve neslane šale to ne zaslužuju. Ime profila ništa mi ne znači, tako da ću sve morati da pregledam prije nego što još nešto kažem – rekao je Holaj.
Ostale albanske političare koji su meta fotomontaža i uvreda nijesmo uspjeli da kontaktiramo. Interesantno je pomenuti da je na stranici s koje su došle prijetnje i uvrede objavljeno nekoliko video sadržaja u kojima se veliča Oslobodilička vojska Kosova (OVK).

FB prijatelji

Među mnogobrojnim prijateljima profila pod imenom „Etnička Albanija“ nalaze se mnoge javne i poznate ličnosti i organizacije Kosova, Albanije, Makedonije i albanske dijaspore. Tu su političke partije, novinari, profesori univerziteta, funkcioneri u vladama pomenutih zemalja, bivši pripadnici OVK, pripadnici bezbjedonosih snaga i druge poznate ličnosti i organizacije, što ukazuje da profil postoji duži vremenski period. Primjera radi, na listi prijatelja pronašli smo predsjednika Albanije Bamira Topija, lidera pokreta Samopredjeljenje s Kosova Albina Kurtija, šefa kabineta Ministarstva za lokalnu samoupravu u Vladi Makedonije Arianta Reku, poslanike u Skupštini Kosova Arsima Bajramija i Dritu Malići, poslanika u Skupštini Kosova Ejrona Bracea, Gramoza Ručija iz Socijalističke partije Albanije, koordinatora kancelarije za odnose sa javnošću kosovske vlade Ismeta Cakićija ..

Izvor : DAN

56