Jp „Morsko Dobro” Odgovorilo na protest vlasnika privremenih objekata na Bojani

January 30, 2012   | news

Poštovanje cjenovnika ili rušenje
BUDVA – Povodom protesta vlasnika privremenih objekata na obalama Bojane i Ade, saopštenjem za javnost oglasilo se Javno preduzeće „Morsko dobro” iz Budve. U saopštenju službe za informisanje naglašeno je da su vlasnici objektata na obalama Bojane i Ade u obavezi da plate državi naknadu za korišćenje državnog zemljišta, na kome su postavljeni objekti, po cjenovniku koji je usvojilo resorno ministarstvo.
– Podsjećamo da je za objekte do 30 m2 cijena 10 eura po m2. Svaka dodatna površina veća od 30 m2 obračunava se na sledeći način: ako je dodatna površina u rasponu od 30 do 60 m2, cijena je 20 eura po m2 ; ako je dodatna površina u rasponu od 60 do 100m2, cijena je 40 eura po m2; ako je dodatna površina preko 100 m2, obračunska cijena je 50 eura po m2.
Za montažni objekat tipa platforma, terasa, cijena je pet eura po m2, a za dvorište ili parking 1 euro po m2 – navedno je u saopštenju Službe za informisanje JP „Morsko dobro” i naglašeno da su objekti koji su u prethodnom periodu sagrađeni na obalama rijeke Bojane, na prostoru koji je vlasništvo države Crne Gore, podignuti bez odobrenja za građenje i „mogu egzistirati samo po propisima i pravilima koje određuju državni organi”, uz plaćanje određenih obaveza i zaključenje ugovora o korišćenju državnog zemljišta.

–Potpisivanje ugovora vršiće se do 1. marta, a objekti za koje se ne zaključi ugovor sa JP „Morsko dobro” biće brisani iz Plana objekata privremenog karaktera i uklonjeni nakon sprovedene zakonske procedure – poručuju iz „Morskog dobra”
N.S.
Izvor: DAN

PRILOG TV VIJESTI
YouTube Preview Image

1