SO Ulcinj: obračun sa teškim uvredama

February 1, 2012   | news

Nemate ni ljudskosti ni čojstva. Vi i nijeste muškarci- kazao je Zenka odbornicima Force nakon čega je došlo do verbalnog duela sa vozačem predsjednika SO I petominutne pauze.

Većinom glasova, odbornici ulcinjskog parlamenta juče su usvojili Odluku o donošenju izmjena I dopuna DUP “Ulcinj Grad” za lokalitet Pristan u Ulcinju ali je zasijedanje proteklo u sjenci incidenta kada je odbornik DUA Mehmet Zenka odgurnuo šefa obezbjeđenja Izeta Dragu koji je pogrešno shvatio namjeru poslanika da popriča sa kolegom Gencijem Nimanbeguom iz Force.

Predsjedenik SO Milazim Mustafa odmah je dao pauzu a direktno snimanje zasijedanja istog trenutka prekinula je I lokalna TVTeuta. Incidentu, koje se završio na tome, prethodile su žučne rasprave odbornika DUA sa jedne i Force i potpredsjednika Opštine Džaudeta Cakulija sa druge strane. Tako se sjednica, na čijem dnevnom redu je bilo usvajanje prijeko potrebnih urbanističkih planova i koja je trebalo da protekne u mirnom tonu, pretvorila u obračun teških uvreda, koji je zamalo kulminirao tučom.

“Vi nijeste muškarci”

Sve je počelo kada je odbornica DUA Hatidža Đoni ustvrdila da je objekat Cakulija na ulazu grad, povezan na vodovodnu I kanalizacionu mrežu, koja se, kako je kazala, nalazi ispod samog objekta. Ona je navela I da je Cakuli ušao u tuđe imanje oko 800m2 i izrazila sumnju u validnost dozvole za izgradnju. Cakuli joj je sa mjesta dobacio da treba da se stidi zbog takvih priča što je bio povod Zenki da izađe za govornicu I traži izvinjenje za uvrede.

-Nemate ni ljudskosti ni čojstva. Vi i nijeste muškarci- kazao je Zenka odbornicima Force nakon čega je došlo do verbalnog duela sa vozačem predsjednika SO I petominutne pauze.

Nakon pauze, Cakuli se izvinio kolegama i građanima građanima zbog incidenta ali ne I koleginici Đoni.

-Ona me stalno a neosnovano napada. Ne stoje njene konstatacije kada je moj objekat u pitanju. Nikad je nijesam uvrijedio ali zato ona jeste i mene I moje kolege I to radi u kontinuitetu- kazao je Cakuli. I odbornik Force Fuad Hadžibeti kazao je da nije istina da ispod objekta Cakulija postoji vodovodna I kanalizaciona mreža dok je sekretar za urbanizam Valjon Buzuku ustvrdio da je dozvola Cakulija za gradnju “čista kao suza”.

-Vi ste kao tadašnja većina, stvorili pretpostavke za davanje dozvole za gradnju Cakuliju. Osim što ste mu akontativno naplatili komunalije, usvojili ste I izmjene I dipoune DUP Totoši. Dozvolu sam ja potpisao i ona je čista kao suza- kazao je Buzuku Đonijevoj.

Vozač pogriješio

Đoni je poručila Cakuliju da je on poslednja osoba koja može da joj drži moralne pridike.

-Ja sam položila ispit I kao majka I kao supruga I kao radnik “Ulcinjske rivijere” ali I kao odbornik. Ne može pridike iz morala da mi drži čovjek koji gradi na tuđem I prema čijim interesima se kroje planovi-kazala je Đoni.

Nakon što se situacija u parlamentu smirila, Zenka je potvrdio Vijestima da je do incidenta došlo zbog nesporazuma.

-Vozač šefa parlamenta, pogrešno je protumačio moju namjeru da popričam sa Gencijem- kazao je Zenka rekavši da je očekivao da će se Cakuli izviniti zbog uvrede.

-Nažalost, nije smogao ljudske snage za to- ocijenio je Zenka.

Zbog kanalizacije, kuća van plana

Sama sjednica imala je čudan tok nakon što je Hadžibeti kazao da je većini teško da usvoji te odluke.

-Planovi se rade godinama a nama je pripalo da ih donesemo nakon svega dva tri mjeseca koliko smo u vlasti- kazao je Hadžibeti.

Odbornik DPS Ljuiđ Škrelja tražio je objašnjenje od Hadžibetija.

-Vi ste planove uvrstili u dnevni red I sad nam kažete da vam je teško da ih usvojite. Šta mi onda, kao opozicija, da kažemo ili uradimo- pitao je Škrelja. Zenka je kazao da je plan bio prihvatljiv da je vlast izašla u susret zahtejvu jednog sugrađanina čija kuća je je zbog bizarnosti ostala van granica akta.

-On je tražio da sam snosi troškove dislokacije kanalizacije objekta. U pitanju je bilo svega 5 metara I vi mu nijeste izašli u susret- kazao je Zenka zbog čega je DUA bila uzdržana tokom glasanja.

Demant

Između mene i poslanika Zenke bilo kojeg trenutka nije bilo nikakvog fizičkog kontakta”, saopštio je poslanik Genci Nimanbegu demantujući pisanje Dnevnih novina i tekst “Dohvatili se Zenka i Nimambegu” čije je navode premio portal Vijesti online.

Dnevne novine pišu da su se predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA)  Zenka i potpredsjednik FORCE Nimanbegu, sukobili  kada se potpredsjednik opštine Džaudet Cakuli odbornici DUA Hatidži Đoni obratio riječima:”Sram te bilo!”.

Vijesti online

2