Ulqini është qytet malazias, kundërshton Shkrela Zenkën

February 6, 2012   | Shtypi / Mediji

Deputeti i Partisë Demokratike të Socialistëve (PDS), Luigj Shkreli, njëri ndër politikanët shqiptarë më të përkushtuar ndaj këtij subjekti kryesor politik në Malin e Zi, ka kundërshtuar ashpër pohimet e liderit dhe deputetit të Unionit Demokratik të Shqiptarëve (UDSH), Mehmet Zenka.

KosovaLive

Ndiqni versionin Origjinal

Gradovi se ne prepoznaju po nacionalnosti

Poslanik Demokratske partije socijalista Ljujiđ Škrelja kazao je u izjavi za „Dan” da ne bježi od toga da se treba raditi na poboljšanju statusa albanske manjine u Crnoj Gori, ali i da je Ulcinj crnogorski grad, podjednako kao i drugi.
Škrelja je negirao navode predsjednika Demokratske unije Albanaca Mehmeta Zenke da se vlast loše odnosi prema albanskom narodu, što navodi na razmišljanje da Ulcinj nije crnogorski grad već samo grad u Crnoj Gori.
– Apsolutno ne dijelim njegovo mišljenje, kao ni mišljenje onih koji smatraju da se gradovi i opštine mogu prepoznavati i dijeliti prema nacionalnoj pripadnosti – istakao je Škrelja.
Crna Gora je, ističe Škrelja, država jedinstvena po multietničnosti.
– Ne bježim od toga da se treba raditi na poboljšanju statusa albanske manjine u Crnoj Gori. Ulcinj je crnogorski grad, podjednako kao i drugi. Lično se jednako komotno osjećam u Ulcinju, Podgorici ili na Žabljaku – poručio je Škrelja.
Smatra da je vlast u prethodnom periodu pokazala dobar odnos prema Albancima, i manjinama uopšte.
– Crna Gora bi poništila sebe i svoju tradiciju ukoliko bi manjine tretirala neravnopravno. Nije došlo do promjene odnosa prema albanskom narodu, ali svako iz svog ugla gleda na politiku, i ima pravo na mišljenje pa tako i Zenka – naveo je Škrelja.
Poziva Albance da ne zaborave da im je Crna Gora često pružala sigurnost.
– Nijedan iskreni Albanac ne može zaboraviti kako se ova država ponašala 1999. godine kada su Albanci koji su masovno protjerani sa ognjišta sa Kosova našli utočište u Crnoj Gori – zaključio je Škrelja.


Bo. M.
Izvor: DAN

38