Košarkaši iz Ulcinja pokradeni u Danilovgradu

March 11, 2012   | Ngjarjet - Events

Tokom košarkaše utakmice između KK “Danilovgrad” i KK “Ulcinj”, koja je u petak veče odigrana u sportskoj sali u Danilovgradu nepoznati provalnici iz svlačionice su ukrali vrijedne stvari ulcinjskih košarkaša.

Košarkaši i uprava KK “Ulcinj“ šokirani su ovim činom, nikada se u Crnoj Gori, kazali su oni, nije desilo da tokom bilo kog sportskog duela neki sportista bude pokraden.

Kapiten KK “Ulcinj” Milan Latković kazao je “Vijestima” da je utakmica normalno počela, a kada su na poluvremenu ušli u svlačionicu, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje.

“Nevjerovatno je da se tokom jednog spotskog događaja desi nešto ovakvo, mislim da je ovo prvi put u Crnoj Gori da neko ovako postupi prema sportistima. Dok smo mi igrali neko je pokrao stvari onih igrača čija je garderoba bila blizu prozora. Ne bih pričao o vrijednosti svega što je nestalo, mada je velika, ali sam čin je užasan”, kazao je Latković.

Njemu je pored dva telefona ukraden novac, ali i sva dokumenta.

“Najgore mi je, pored stvari koje su mi ukradene, to što sam ostao bez pasoša, lične karte, zdravstvene knjižice, svega što je bilo u novčaniku. Domaćin je uradio sve što je bilo u njihovoj moći, zvali su policiju koja je odmah došla i napravila uviđaj. Ne znam kako su oni uzeli to, kroz rešetke ili su ulazili, ali je užasno to što se desilo”, kazao je on.

Direktor tog kluba, Željko Rolović kazao je “Vijestima” da niko nije ni pomišljao da bi se moglo desiti da igrači budu pokradeni.

“U Danilovgradu smo igrali ko zna koliko puta i nikada nije postojao problem, do sinoć. Našem igraču Alenu Đeljoševiću pričinjena je šteta od nekoliko hiljada eura. Među stvarima koje su mu nestale su skupocjeni ručni sat, veoma vrijedan lančić, jakna i dva telefona najnovije generacije, ipak njemu najteže pada to što su mu ukradene stvari roditelji poklonili za 18. rođendan. Zbog toga je i mnogo povrijeđen samim činom”, kazao je Rolović.

On je ponovio da je njihov klub šokiran zbog zbivanja u Danilovgradu i kazao da očekuju da policija vrlo brzo nađe počinioca.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”, vrijednost stvari koje su pokradene ulcinjskim košarkašima je oko 7000 eura.

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da je u toku istraga o tome ko je tokom utakmice kroz prozor svlačionice pokrao košarkaše.

“Tokom prvog poluvremena nestale su im stvari, četiri mobilna telefona, lančić, sat, dokumenta i novac. Nakon što su primijetili prijavili su nam i naše ekipe napravile su uviđaj, nadamo se da će počinioci vrlo brzo biti privedeni tužiocu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

On je kazao i da im pronalaženje krivca u ovom, ali i u drugim sličnim krivičnim djelima otežava novi ZKP po kom policija tužiocu ne može privesti nekoga na osnovu operativnih podataka, već isključivo na osnovu dokaza.

Vijesti