Ulcinj učestvovao na međunarodnom sajmu turizma u Moskvi

March 26, 2012   | news

Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti oko 300 000 ruskih turista, 20% više u odnosu na prethodnu godinu, najavljeno je tokom ovogodišnjeg sajma „MITT 2012“ u Moskvi. Ministar Sekulić je tokom trećeg dana sajma održao brojne sastanke na kojima je iskazana izuzetno velika zainteresovanost ruskih turoperatera za naše tržište.
Turoperatorima i partnerima je istakao razvojne strateške ciljeve Crnoj Gori, posebno izdvajajući visokokvalitetni turizam tokom čitave godine, povećanje prihoda od turizma, perspektive za otvaranje atraktivnih novih radnih mjesta, održivost i podizanje opšteg nivoa kvaliteta života. Fokus je na stvaranju kvalitetnog hotelskog sektora i njegovu specijalizaciju na raznoliku, atraktivnu turističku infrastrukturu, uz valorizaciju znamenitih i atraktivnih predjela crnogorske kulturne baštine.
Takođe, ministar Sekulić je istakao da je za ostvarenje vizije definisane Strategijom razvoja turizma do 2020. godine – da Crna Gora postane lider na Mediteranu u određenim segmentima ponude – potrebno nastaviti strateška partnerstva sa stranim investitorima.
Sekulić se osvrnuo na realizovane, započete i planirane investicije u izgradnji i rekonstrukciji hotelsko-turističke infrastrukture kao što su Porto Montenegro, Aman Resorts-Sveti Stefan, Orascom-Luštica, zatim valorizaciju lokaliteta Rose u Herceg Novom, kao i mogucnosti u sjevernom dijelu Crne Gore. Takođe, pored pomenutih, ministar je naveo još nekoliko atraktivnih lokacija za ovaj vid inostranih ulaganja: Ada Bojana, Velika plaža i Valdanos u Ulcinju, Ostrvo cvijeća u Tivtu, Kumbor u Herceg Novom, Bigovo, Žabljak i Kolašin.
Ministar je stavio akcenat i na buduće investicione aktivnosti: izgradnja hotelskih kapaciteta i sličnih objekata za odmor koji zadovoljavaju kriterijume viših kategorija. Takođe, ukazana je potreba za agresivnijom promotivnom kampanjom, posebno na ruskim elektronskim medijima.
“MITT” se održava tradicionalno u Expocentru Krasnaya Presnaya, na površini većoj od 50.000m2. Crna Gora je predstavila turističku ponudu na štandu koji je vizuelno prilagođen ruskom tržištu veličine 110m2 u okruženju mediteranskih zemalja. Na štandu CG svoju ponudu predstavljaju i: strateški partneri Hotels Group Montenegro Stars, , The Queen of Montenegro, HG Budvanska Rivijera, lokalne turističke organizacije Budve i Cetinja, turistička agencija BokaBay, turoperatori R-Tours, Talas M, Crna Gora Tours, Brezna Tours, Travel Centar, Neva Montenegro kao i hoteli: Maestral, Hunguest Hotels Sun Resort, Grand, HTP Korali, HTP Onogošt.

Vlada.me

YouTube Preview Image