Raspisan oglas za prodaju imovine Ulcinjske rivijere

March 29, 2012   | news

Savjet za privatizaciju raspisao je oglas za prodaju dijela imovine Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, putem javne aukcije po početnoj cijeni od 1,2 miliona eura.

Prodaje se zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 3,3 hiljade matara kvadratnih, poslovne zgrade u vanprivredi odnosno magacinski prostor površine 1,65 hiljada kvadrata, kao i pomoćna zgrada u vanprivredi površine 14 metara kvadratnih.

Na navedenim nepokretnostima nema upisanih tereta i ograničenja.

Podnosilac prijave je dužan da uplati depozit od 60.000 eura na žiro račun Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte. Nakon potpisivanja izjave o povjerljivosti podataka zainteresovani mogu obići imovinu.

Učesnici i kupci na aukciji su odgovorni za utvrđivanje stanja, kvaliteta i osobina predmeta aukcije. Izjavu o obavljenom pregledu i detaljnom upoznavanju sa stanjem predmeta aukcije učesnici moraju predati Komisiji za aukciju na dan predaje prijave.

Cijena aukcijske dokumentacije je 2.000 eura. Prijava i potpisan Nacrt ugovora dostavljaju se do 12. aprila do 13 sati, dok će se javna aukcija održati 20. aprila u 12 sati u zgradi Vlade.

Prošle godine propao je tender za prodaju 63,52 odsto akcija HTP Ulcinjska rivijera, jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Vlasnici akcija ponuđenih na prodaju bili su država Crna Gora 10,14 odsto, Investiciono razvojni fond (IRF) 7,64 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) sa 25,29 odsto, Zavod za zapošljavanje 8,43 odsto i Fond za obeštećenje oko 12 odsto akcija.

 

MINA
Vijesti