Cungu pozvao Kosovare da ljetuju u Ulcinju

April 28, 2012   | news

Gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu, u pratnji opštinskih zvaničnika, direktora i vlasnika hotela u opštini Ulcinj, posjetio je 5. sajam turizma u Prištini. Cungu je pozvao turiste s Kosova da ljetuju u Ulcinju, obećavši mnogo bolju infrastrukturu, puteve, redovno snabdijevanje vodom za piće i apsolutnu čistoću za posjetioce.
–Turisti s Kosova su naši tradicionalni gosti. Na osnovu istraživanja, u predstojećoj turističkoj sezoni imaćemo više turista s Kosova nego ranije. Ljudima na Kosovu ne treba predstavljati Ulcinj jer oni već znaju ljepote koje imamo i nudimo – rekao je gradonačelnik Ulcinja.
On je dodao da se ove godine cijene neće mijenjati i da će biti otprilike iste kao i prošlogodišnje.
–Razgovarao sam s vlasnicima hotela i privatnog smještaja i mišljenja su da će cijene biti na prošlogodišnjem nivou, što znači da neće biti nikakvih promjena u tom smislu – rekao je Cungu kosovskim medijima.
On je tamošnje turističke poslenike informisao o renoviranju puta koji s graničnog prelaza Sukobin vodi ka Ulcinju.
–Radovi su počeli, a odvijaće se u fazama. Prva faza obuhvata dužinu od šest i po kilometara, i biće završena prije turističke sezone, tako da će taj dio puta biti na mnogo višem nivou. Pošto je turistička sezona na pragu, radovi će se nastaviti poslije ljeta – objasnio je Cungu.

Izvor: DAN

YouTube Preview Image
1