Provod i jad u Ulcinju – Video

May 4, 2012   | news

Dok je oko 7.000 turista uživalo na Adi Bojani, Valdanosu i Pristanu, radnici najavili nove proteste

Prvomajski praznici u Ulcinju protekli su u znaku velikih gužvi, dobroj posjećenosti hotela, a djelimično i privatnog smještaja, otvorene kapije u Valdanosu, žurki i roštilja, te čemeru nezadovoljnih radnika koji su, dok su drugi nazdravljali, pisali saopštenja o novim protestima.

Radnici “Otranta”, u kome se ovih dana tražio krevet više, najavili su na Praznik rada da će u petak, ispred kapija hotela, održati protest zbog neispunjenih obećanja o izmirivanju osam zaostalih zarada i neizvršavanju obaveza zakupca, firme “Agros”, preuzetih na sjednici 20. aprila. Sindikat hotela donio je odluku kojom se precizira i da će radnici svakodnevno protestovati do ispunjenja zahtjeva.

S druge strane, ako je Prvi maj etalonski prikaz nastupajuće sezone, Ulcinjani već mogu da trljaju ruke – prema procjenama, najjužniju opštinu posjetilo je oko sedam hiljada turista iz svih djelova države, regiona ali i Evrope.

“Otrant” i “Mediteran” nijesu imali slobodnog mjesta, što je bio slučaj i sa većinom manjih privatnih hotela, a gostiju je bilo i u privatnom smješatju.

Po tradiciji, najveća gužva bila je na Adi Bojani, gdje su uglavnom mladi organizovali žurke i roštilje. Ono što raduje, svakako je otvorena kapija u Valdanosu, gdje je “Mogul”, uz pomoć Opštine, Ministarstva odbrane i JP za upravljanje morskim dobrim, organizovao piknik kojem je, prema procjenama, prisustvovalo oko hiljadu i po i dvije hiljade posjetilaca.

“Konačno je nađen put da se zakoni poštuju i primjenjuju, jer je ovo javno dobro dostupno svim građanima”, kazao je “Vijestima” potpredsjednik Opštine Džaudet Cakuli, aludirajući na akciju “Mogula” koja je rezultirala slobodnom prilazu mitskoj uvali.

Gužvi je bilo i na svim plažama od Valdanosa do Ade, restoranima i pekarama, pumpama i prodavnicama, dok je Pristan u večernjim satima podsjećao na “vrh sezone”.

Samir Adrović
Vijesti

YouTube Preview Image