Pravnijada 2012 na Velikoj plaži Ulcinja od 10. do 14. maja

May 11, 2012   | news

Pravnijada 2012 će se održati od 10. do 14. maja 2012. godine na Velikoj plaži u kompleksu hotela koji pripada HTP-u “Ulcinjska rivijera”. Hoteli u kojima će biti smješteni učesnici Pravnijade su “Olympic” i “Bellevue”, koji raspolažu sa 1200 lezajeva (3 zvjezdice). Naime u sklopu komleksa se, pored hotela, nalaze i mnogobrojni sadržaji – plaža, plažni bar, sportski tereni, diskoteka, bazen itd. Naime, Velika plaza, kao i Ada Bojana koja je takodje u sklopu Ulcinjske rivijere, predstavljaju najljepsi dio crnogorske obale. Sama plaža je dugačka oko 15 km (najduža plaža na Jadranu), i u kompletnoj svojoj dužini i širini je od finog sitnog pijeska. Grad Ulcinj, kao opština kojoj pripada Velika plaža, je grad sa najviše sunčanih dana u toku jedne kalendarske godine, na prostoru Balkana i šire.
Pravnijada predstavlja tradicionalno okupljanje studenata i profesora pravnih fakulteta u cilju podrške vainstitucionalnog obrazovanja, razmijene iskustva i razvoja saradnje među zemljama Zapadnog Balkana: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ova manifestacija je postala prepoznatljiva u regionu, budući da uživa tradiciju dužu od 40 godina, kao najznačajniji događaj edukativnog, sportskog i kulturno-zabavnog karaktera. Pravnijada predstavlja jednistvenu priliku na kojoj se okupljaju studenti iz svih gradova u regionu i kroz edukatvne i kulturno-zabavne programe grade zajedničku mrežu prijateljstva, saradnje i dobrosusjedske odnose u kojima nema mjesta predsrasudama i strahovima. Cilj Pravnijade 2012. jeste da unaprijedi nivo komunikacije i saradnje između pravnih fakulteta Zapadnog Balkana i da doprinese njihovom umrežavanju u cilju saradnje i razmijene iskustva. Razvoj dobrosusjednskih odnosa i širenje mreže saradnje u regionu, jedan je od ključnih izazova svih nas u procesu evropskih integracija koje predstavljaju ključ stabilnosti i prosperiteta.

Mjesto održavanja

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni dio Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom dijelu Crne Gore. Južnim dijelom u dužini od 32,7 kilometara Ulcinj izlazi na Jadransko more, a istočnim dijelom Ulcinja protiče rijeka Bojana, koja je prirodna granica između Crne Gore i Albanije. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. U istočnom dijelu Ulcinja nalaze se polja sa jezerima, močvarama, malim rijekama kao i duge pješčane plaže. U centralnom dijelu Ulcinja je Šasko jezero. Predio na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit, a taj predio čine podnožja brda Pinješ (108 m), Mendre (164 m) i Bijele Gore (289 m). Zapadno od Ulcinja nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Na sjeveru Ulcinja prostire se primorska planina Možura (622 m), a iza nje je dio planinskog masiva Rumije. Najvisi planinski vrh je Kozjak (1 427 m nadmorske visine). Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih pješčanih, sa preko 6000 h obradivog zemljišta, maslinjacima od oko 88.000 stabala, ljekovitim svojstvima pijeska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog) i poljoprivrede kao komparativne grane. Površina od 255 km2 koju čini Ulcinj sa okolinom, jedinstven je primjer nesvakidašnje ljepote: beskrajnih pješčanih plaža, azurno plavog mora, egzotike u netaknutom predijelu, splet rijeka, jezera, planina i bujne vegetacije. Na Pravnijadi 2012 planiran je širok repertoar sportskih i edukativnih takmičenja, a pored njih, akcenat je stavljen na organizaciju nezaboravnog provoda sadržanog u dnevnim i noćnim zurkama, koji ce biti upotpunjen gostovanjima poznatih dj-eva, bendova i pjevača-izvodjača sa ovih prostora. Za dobru I kvalitetnu organizaciju će se pobrinuti tim Studentskog vijeća Pravnog fakulteta, čiji kompletan rad I organizacija ovog projekta su podržani od strane Pravnog fakulteta UCG, Univerziteta Crne Gore, Sportskog saveza UCG, MInistarstva prosvjete i sporta, kao I od strane mnogobrojnih privrednih subjekata. Sport
Kompleks raspolaze sa travnatim terenom za fudbal i dva terena za mali fudbal, po dva terena za košarku i odbojku, terenima za tenis, stolovima za stoni tenis, zatvorenim bazenom. Planirana su takmicenja u svim sportovima koji su navedeni, u muškoj I ženskoj konkurenciji. Prijave ekipa koje će učestvovati u sportskim takmičenjima vršiće se do 5. maja 2012 godine, kako bi se na vrijeme isplanirao I organizovao takmičarski dio. Prijave se mogu izvršiti putem mail-a: studentskovijece@yahoo.com Pored takmičarskog dijela, biće organizovane i revijalne utakmice u odbojci na plaži, beach socceru…

Edukativni program

Edukativni program Pravnijade 2012 će se realizovati 11-12-13. maja i pravo učešća, pored gostiju koje je organizator pozvao, imaju svi studenti nekog od pravnih fakulteta učesnika.

01-09. maj– prijavljivanje učesnika za retoričko takmičenje „Lobing treba legalizovati ?!“ 

11. maj– retoričko takmičenje • Svaki fakultet mora imati barem 1 takmičara • Individualni govori traju maksimum po 4 minuta • Učesnici su dužni da tokom svog izlaganja vode računa o pravilima lijepog ponašanja • Vijeće od 5 predstavnika odlučuje o pobjedniku

12. maj – panel diskusija na temu „Region na putu ka Evrposkoj uniji i uloga studenata u tom procesu“ Predviđeni su gosti iz akademske zajednice Crne Gore, Ministarstva prosvjete, predstavnici studenata iz Crne Gore kao i predstavnik studenata fakulteta iz regiona. Cilj panel diskusije je povezati mlade ljude iz regina i ukazati na značaj njihove međusobne interakcije kao preduslova za uspješnu budućnost evroatlanskih integracija čitave zajednice.

13. maj – Debata studenata na jednu od sljedećih tema: • „Ovaj dom bi legalizovao surogat materinstvo “ • „Ovaj dom smatra da je čovjek nastao od majmuna“ • „Ovaj dom bi raspustio parlament“ • „Ovaj dom smatra da je bolje biti bogat i ružan nego siromašan i lijep“ • „Ovaj dom bi zabranio korišćenje fejsbuka “ Organizator će nagratiti najbolje govornike i debatere prikladnim

Zabava

Pravnijadu 2012 će obilježiti nezaboravne žurke, dnevne i noćne. Za dobru atmosferu će se pobrinuti mnogobrojni izvodjači sa ovih prostora (dj-evi, bendovi, pjevači). Dnevne žurke će biti organizovane na samoj plaži, na kojoj postoji plažni bar, preko 500 ležaljki I suncobrana, kao I bina koja će posebno za ovu manifestaciju jednim svojim dijelom biti u moru. Noćni provod će biti organizovan u diskoteci koja se nalazi u sklopu hotela.

O Organizatoru 

Studentsko Vijeće Pravnog fakulteta je organizacija čija je misija posvećana unapređenju kvaliteta života studenata u Crnoj Gori. Studentsko vijeće je politički neutralna i nezavisna organizacija koja okuplja mlade ljude oko zajedničke ideje o poboljšanju uslova studiranja i razvoju svih interesnih sfera studenata prava. U ostvarivanju svojih zadataka, Studentsko vijeće prihvata, organizuje i izvodi programe akademskih aktivnosti studenata iz oblasti prava, kulture, obrazovanja, sporta, međunarodne saradnje, informisanja i drugih područja interesnog djelovanja, u skladu sa naučno- nastavnim programom Pravnog fakulteta. Pravnijada predstavlja tradicionalno okupljanje studenata i profesora pravnih fakulteta u cilju podrške vainstitucionalnog obrazovanja, razmijene iskustva i razvoja saradnje među zemljama Zapadnog Balkana: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ova manifestacija je postala prepoznatljiva u regionu, budući da uživa tradiciju dužu od 40 godina, kao najznačajniji događaj edukativnog, sportskog i kulturno-zabavnog karaktera. Pravnijada predstavlja jednistvenu priliku na kojoj se okupljaju studenti iz svih gradova u regionu i kroz edukatvne i kulturno-zabavne programe grade zajedničku mrežu prijateljstva, saradnje i dobrosusjedske odnose u kojima nema mjesta predsrasudama i strahovima. Cilj Pravnijade 2012. jeste da unaprijedi nivo komunikacije i saradnje između pravnih fakulteta Zapadnog Balkana i da doprinese njihovom umrežavanju u cilju saradnje i razmijene iskustva. Razvoj dobrosusjednskih odnosa i širenje mreže saradnje u regionu, jedan je od ključnih izazova svih nas u procesu evropskih integracija koje predstavljaju ključ stabilnosti i prosperiteta.

YouTube Preview Image