Opština Ulcinj nastavlja dobru saradnju sa TIKA

May 16, 2012   | news

Opština Ulcinj nastavlja dobru saradnju sa TIKA, Turskom agencijom za razvoj

Nakon posjete dva stručnjaka za maslinarstvo opstini Ulcinj, koji su boravili tri dana posredstvom TIKA i odrzali razne prezentacije i predavanja maslinarima u Ulcinju, danas je u podjeljena folija familijama koji su pretrpjeli štetu tokom ove godine na teritoriji opštine Ulcinj koja je donirana od strane TIKA. Predstavnici TIKE na čelu sa g-dinom Birolom Četinom , i saradnicima i Turske ambasade u Podgorici posjetili su danas Ulcinj i imali sastanak u Kabinetu predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua. Na sastanku je razgovarano o dobroj saradnji koja se ostvaruje izmedju Tike i Opštine Ulcinj i zajedničkih projekata koje se sprovode koji su ocjenjeni kao veoma značajni za Ulcinj.

Takodje je sa ekonomskim savjetnikom Ambasade Turske g-djom Sultan Iskender razgovarano o mogućnostima privlačenja turskih investitora u Ulcinj i saradnje sa kompanijama iz Ulcinja.

Nakon sastanka pristupilo se realiyaciji jednog od 4 projekata koja se realizuju u Opstini Ulicnj od strane TIKA, uručena je folija za 90 familija koje su pretrpjeli štetu tokom januarskih olujnih vjetrova i februrskih snježnih padavina u cilju unapredjivanja poljoprivredne proizvodnje I pomoci seoskim domacinstvima u opstini Ulcinj.

Opstina Ulcinj je aplicirala sa ovim projektom kod TIKA koja je obezbijedila preko 80.000 m2 folije. Ukupna vrijednost ove donacije je preko 40.000 eura i danas je veliki broj njih preuzeo svoju foliju.

Opština Ulcinj