Sekulić: Sezona u Ulcinju nije za pohvalu

May 16, 2012   | news

Ulcinj je jedna od opština sa najvećim potencijalima, ipak razvoj turizma nije na zadovoljavajućem nivou, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić tokom posjete najjužnijoj opštini.

„Što se tiče turizma ne možemo biti zadovoljni sa onim što sada imamo nekih 850 do 900 hiljada registoravanih noćenja. Zajednički ćemo realizovati akciju registacije privatnog smještaja i da zajednički dovedemo na minimum broj neprijavljenih turista“, poručio je Sekulić.

Ipak ministar tvrdi da niko ne sumnja da će ovo biti jedna „berićetna sezona“. On kaže da je trenutno važno i pitanje planske dokumentacije u Ulcinju.

„Nadam se da ćemo za par mjeseci imati priliku da predstavimo prostorni plan Ulcinja i da u taj dokument budu ugrađene zajedničke vizije razvoja. Već sada možemo reći da idemo u pravom pravcu i da su planirane investicije najisplativije“, zaključio je Sekulić.

On ističe da treba riješti i pitanje ekoloških problema na Port Mileni.

Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu je saopštio da je za šest mjeseci usvojeno 16 planskih dokumenata.

„Mi smo utvrdili prioritete za pomoć ministarstva opštini, a to je komunalna infrastruktura i Port Milena. Priprema sezone je sada najbitnija i tu ćemo imati podršku ministarstva“, saopštio je Cungu na konferenciji za medija.

On kaže da bi do kraja godine bi trebalo da počne gradnja bar jednog hotela. Sekulić i Cungu su razgovarali i o problemima radnika Otranta.

Izvor: CdM