Ada Bojana: Oaza mira i uživanja

June 8, 2012   | news

Kažu da okrepljuje i duh i telo, a praksa je pokazala da i oni koji nisu nudisti – nakon dolaska na Adu i sami shvate koliko je ovde odeća suvišna pa postanu ljubitelji Adamovog i Evinog kostima.

Kapija Ade Bojane otvorena je od 7. maja a prvi gosti došli su posredstvom nemačke agencije Obena. Trenutno na „rajskom ostrvu“ odmara oko 110 gostiju iz Nemačke, a tokom jula i avgusta u čarima nudizma, kako je najavljeno, uživaće gosti iz svih krajeva Evrope.

Pogledajte još fotografija Ade Bojane u Galeriji

„Ada Bojana“ dočekuje goste ove godine sa dosta novog u ponudi. Gotovo trećina smeštajnog dela Ade je za ovu godinu renovirana. Najboljii deo ponude je smeštaj u sobama tipa A gde je u potpunosti promenjen nameštaj, stolarija, bravarija, pločice, terase, kupatila… 40 soba od ukupno 70 koliko ih ima u bungalovima tipa L pored same plaže ovoga leta imaju potpuno novi izgled.

Cena polupansiona se kreće od 27 do 48 eura po osobi u zavisnosti od perioda boravka i tipa sobe koji gost odabere.

Uređeni su i sportski sadržaji među kojima se ističu teniski tereni. Na Adi gosti mogu da igraju odbojku, mali fudbala, stoni tenisa, a da je Ada sa Velikom plažom dugi niz godina prepoznata u svetu kao raj za surfere i kajtsurfere zbog povoljnih vetrova i tipa obale. Od sredine juna, posetioci Ade će ponovo imati na raspolaganju konje za jahanje.

Tu su i vrhunski restorani među kojima se izdvaja restoran „Maestral“ koji se nalazi na samoj nudističkoj plaži, a koji u svojoj ponudi ima jela od vrhunskih ribljih specijaliteta, preko jela sa roštilja do testenina iz italijanske kuhinje uz nezaobilazno domaće vino.

Ada je ostrvo je u obliku trougla površine 5,4 km2. Dve strane zapljuskuje reka Bojana, a treću more. Obale Ade nisu konačne, već se iz godine u godinu menjaju pa tako svake godine plaža ima novi izgled. Jedan od glavnih aduta ovog letovališta jeste skoro 3 km duga pješčana plaža.

Pesak na Adi Bojani u svom sastavu sadrži oko 30 vrlo retkih i biološki aktivnih mineralnih sastojaka što ga čini pogodnim za primenu u medicinske svrhe pa ležanje u pesku jako povoljno utiče na obolele od reume i na osobe sportskim povredama.
Pogledajte još fotografija Ade Bojane u Galeriji

b92.net

YouTube Preview Image