Nimanbegu: Albanci na jednoj listi

June 16, 2012   | news

Poslanik Force Genci Nimanbegu najavio je da će njegova partija predložiti ostalim političkim strankama sa albanskim predznakom da na sledećim izborima nastupe zajedno. Navodeći da su u Forci već startovali sa pripremama za parlamentarne izbore, Nimanbegu naglašava da će njegova stranka u kampanji biti prepoznatljiva po uobičajenim zahtjevima koji se odnose na decentralizaciju vlasti i na prava Albanaca.
–Nastojaćamao da albanske partije na izborima ne nastupe kao do sada, na pet ili šest lista, već da se objedinimo i na jednu listu, eventualno dvije. Pokušaćemo i da promijenimo Izborni zakon u dijelu koji se tiče načina na koji će Albanci biti predstavljeni u Skupštini – naglasio je Nimanbegu.
Aktuelni problemi i aktivnosti, kako kaže, biće tema njihovog izbornog programa.
– Još je rano da otkrivam sve pojedinosti izbornog programa koji ćemo ponuditi građanima. On će zavisiti od trenutka kada će se izbori održati. Oni su zasad samo nezvanično najavljeni i nema tačnog datuma njihovog održavanja. Poradićemo na ispravljanju regionalne nerazvijenosti i vraćanju i zaštiti privatne imovine – poručio je Nimanbegu.
Mi. N.
Izvor: DAN