Karamanaga: Ulcinj očekuje više gostiju, bez gužve do Velike plaže

June 20, 2012   | news

Direktor Turističke organizacije Ulcinja ,Minir Karamanaga kaže da je do sada broj turista za oko četiri odsto veći nego prošle godine, da su riješili ili završavaju rješenje komunalnih i saobraćajnih problema, da je proradio hotel Otrant i da je sezona marketinški dobro pripremljena, i da zbog svega toga očekuje dobru sezonu.

“Završava se izgradnja mosta na Port Mileni i očekujemo da uskoro bude pušten u saobraćaj zahvaljujući čemu će se brže stizati na Veliku plažu. Time će biti elminisane gužve na putu koje su do sada postojale u špicu sezone i koje su bile jedan od problema koji su turisti najčešće pominjali”.

“Završena je i rekonstrukcija šest kilometara puta prema Albaniji, što će značajno olakšati saobraćaj na tom pravcu. Komunalno preduzeće je nabavilo novu mehanizaciju, povećalo broj kontejnera i naručilo specijalnu mašinu za čišćenje plaža, zbog čega se mogu očekivati čiste ulice i plaže. Priključenjem na Regionalni vodovod riješeni su problemi sa vodom koje smo ranije imali”, kazao je Karamanaga.

Hotel Otrant prošle sezone nije radio, a prije tri mjeseca ga je zakupila ulcinjska firma Agros. “Otrant je počeo dobro da radi i prema informacijama koje imam skoro da je rasprodat do novembra. Imali smo dobre nastupe na sajmovima turizma u regionu, na kojima je bilo veliko interesovanje agencija i turista za našu ponudu. Juče smo imali organizovanu posjetu grupe novinara iz Srbije, a narednih dana će nam doći predstavnici medija iz Bosne i Hercegovine i sa Kosova”, kazao je Karamanaga.

On je kazao da je počelo i rješavanje problema sa otpadnim vodama kod kanala Port Milena, ali da ne zna kada će radovi biti završeni.

Ekipa Vijesti