Morsko dobro – Cungu lažno optužuje – Video

July 2, 2012   | news

Shodno Zakonu o informisanju molimo da objavite reagovanje na navode, koji sadrži teške kvalifikacije i optužbe predsjednika Opštine Ulcinj Nazifa Cungua.

U okviru zakonom propisanih nadležnosti Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore samo realizuje plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra koji saglasno članu 115 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata donosi Ministarstvo.

Kao što i Predsjednik Opštine zna ista procedura je propisana i za donošenje izmjena i dopuna plana privremenih objekata, koja podrazumijeva da Ministarstvo donosi plan po pribavljenom mišljenju lokalne samouprave kao i preduzeća osnovanog za upravljanjm morskog dobra.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je dana 16.Maja 2012 god. pod brojem 04-19/57 donijelo Izmjenu i dopunu važećeg Plana objekata privremenog karektera u zoni morskog koji važi za period 2010-2012 god.
U postupku donošenja izmjenam i dopunama, Javno preduzeće je predhodno, pismeno aktom broj 0207-1690/1 od 14.05.2012 god. iskazalo negativan stav vezano za ponovno planiranje privremenih objekata na dvije lokacije u Ulcinju ( Velikoj Skeli i zaleđu Male plaže) koje su u predhodnom periodu uklonjenje. Stav opštine Ulcinj nalazi se u dokumentaciji Ministarstva.

Sejdo Ismaili FacebookTV TEUTA

YouTube Preview Image