Reagovanje Cungua na izjave Selima Resulbegovica

July 9, 2012   | news

Nemam namjeru da nastavim sa medijskim prepucavanjima sa g-dinom Resulbegovićem, koja su njegovim istupima poprimila karakter lošeg ukusa i zadržavaju se na nivou ličnih napada i nipodoštavanja mog ličnog karaktera, mog duha i duha mojih sardanika, a posebno nipodoštavanje i omalovažavanje funkcije predsjednika opštine. To najmanje treba da čini jedan od koalicionih partnera i to Potpredsjednik opštine, znači, kao što i on navodi,prvi saradnik predsjednika opštine.
Posilje 6 godina u vlasti SDP-a u Opstini Ulcinj, konacno je g-din Resulbegović smogao snage da javno kritikuje predsjednika. Sada je jasno da za to nije imao hrabrosti u prethodnih pet godina jer je u tom periodu vlast vrsio vlast sa drugim koalicionim partnerima. Godinama su u fijokama drzali ostavke koje nikada nisu aktivirane.
Selim Resulbegovic u svom reagovanju nije odgovorio ni na jednu moju optuzbu, vec da bi prikrio svoje radnje, svjesno I na maliciozan nacin zemenjuje teze. Ono sto je najbitnije za interese gradjana Ulcinja, a da on uporno pokusava da zataska, dezavuise i izbjegava da da odgovor, jeste cinjenica da lokalna vlast je diskriminisana od JP Morsko dobro,u kome je on član Upravnog odbora, koji se centralisticki ponasae prema gradjanima Ulcinja.
Bez postovanja misljenja lokalne samouprave,koje je propisano Zakonom, odredjuju kako I ko ce koristiti najatraktivnije lokacije u opstini Ulcinj. Zanemaruju da je Opstina Ulcinj duzna da stiti interese svojih gradjana,sto ne smije biti uzrok licnih sukoba,niti je, kako on kaže, “nesto upereno protiv njega I njegove porodice” vec sukob izmedju ineresa Opstine i interesa JP Morsko dobro.
Sada je svima jasno da je g-din Resulbegovic dobio zadatak da brani JP Morsko dobro da bi se otkupio za sve privilegije koje je imao i koje ima.
Niko nema pravo da drzi monopol nad Morskim dobrom i mislim da imajuci u vidu priblizavanje Evropskoj Uniji i novim pravilima u uspostavljanju odnosa izmedju centralnih i lokalnih vlasti kao i na vec predlozeni novi Zakon o Morskom dobru,to nece jos dugo trajati. Po meni to znaci da ce Ulcinj steci respektabilno mjesto u upravljanju Morskim dobrom jer mu to inače i pripada sa 57% teritorije.
Smatram da bi SDP trebao ozbiljno da preispita mogucnost nastavka koalicije zasnovanoj na postojecim kadrovskim rijesenjimai i da kroz kadrovske promjene pristupi ozdravljenju partnerskih odnosa medju koalicionim partnerima.

Nazif Cungu