Siništaj: U koaliciji ima mjesta za DUA

August 13, 2012   | news

Spremni smo da razgovaramo sa predsjednikom Demokrtaske unije Albanaca Mehmetom Zenkom, ali ako se dijametralno razlikujemo u osnovnim stvarima onda ne treba gubiti vrijeme već da svako uzme na sebe odgovornost za ono što radi, poručio je šef kluba albanskih partija Vaselj Siništaj.
Prethodno je Zenka optužio predstavnike opozicionih albanskih partija da ne razmišljaju o interesima Albanaca, već o tome kako će na predstojećim izborima doći do mandata.
Siništaj navodi da je Zenka bio pozvan na konsultacije na kojima se nije pojavio već je je poslao predsjednika ogranka iz Ulcinja. On je kazao da nije tačno da opozicione albanske partije žele da istisnu DUA iz koalicionog dogovora.
– Njemu je neko konstantno kriv i on smatra da mi nešto radimo protiv njegove stranke. Ko radi za interese albanskog naroda, a ko za više ciljeve pokazalo se unazad 11 godina, otkad učestvuju u vlasti. Vjerujem da će birači na predstojećim izborima iskazati stav prema onome kako je ko radio – kazao je Siništaj.
Dodaje da je neophodno napraviti što širi front jedinstva albanskih partija kako bi se dostigao nivo koji zakonom omogućava do tri mandata u parlamentu.
– Priželjukujemo da Zenka bude s nama jer vjerujem da ostali gledaju drugačije na stvari unutar unije. Bilo bi vrlo korisno da DUA bude s nama i u dijelu onoga što su postigli kroz sporazum sa predsjednikom najjače partije, jer će ubrzo biti konsultativni referendum na teritoriji gradske opštine Tuzi. Ukoliko imaju dobru namjeru po ovom pitanju i ako ne misle da neko drugi treba da im radi taj posao onda bi bilo korisno da budu uz nas – zaključio je Siništaj.

 

Mi.N.
Izvor: DAN