Mehmet Zenka odgovorio predstavnicima opozicionih albanskih partija

August 15, 2012   | news

Svima koji brinu kakve političke pravce ima Demokratska unija Albanaca (DUA) poručujem da od osnivanja pa do danas imamo isto opredjeljenje i da nikada nijesmo lutali po političkoj sceni Crne Gore, kazao je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka.
On je, u izjavi za „Dan”, istakao da je Demokratska unija Albanaca u ključnim trenucima znala da odgovori korektnom i pravilnom politikom, koja je prije svega bila u interesu Albanaca.
– Ostaloj gospodi, koja poslednjih 20 godina luta iz jedne u drugu stranku, ostavljam da se pozabave svojim političkim opredjeljenjima. DUA ima glasačko tijelo koje je tri puta više od onoga što oni pričaju, a njima savjetujem da se ponašaju u skladu sa svojim političkim kapacitetima – naglasio je Zenka.
Ističe da o političkom kredibilitetu albanskih opozicionih partija govori to što je potrebno da se nekoliko njih ujedini kako bi osvojile jedan poslanički mandat.
– Pokazuje se da je potpuno opravdan moj strah od prljavih političkih udaraca. Oni nijesu osobina Demokratske unije Albanaca a ne želim ni da budu karakteristika ostalih albanskih partija – naveo je Zenka.
Komentarišući navode šefa kluba albanskih partija Vaselja Siništaja da se nije pojavio na konsultacijama oko nastupa na predstojećim izborima, Zenka je rekao da je bio na službenom putu.
– Sastanku je prisustvovao moj zamjenik, a to je bio jedini put da smo pozvani na zajedničke pregovore – zaključio je Zenka.

 

Bo. M.
Izvor: DAN