Nazif Cungu sastao se delegacijom iz Velenja

September 6, 2012   | news

Predsjednik Opštine Ulcinj, Nazif Cungu, sastao se danas sa delegacijom iz Velenja, koja je trenutno u posjeti Ulcinju. U sastavu delegacije su, podpredsjednik Opštine Velenje, dr. Franc Žerdin i njegovi saradnici.

Tema sastanka bila je, saradnja dveju opština u raznim segmentima. Predsjednik Cungu upoznao je prisutne sa potencijalima Ulcinja, mugućnostima investiranja i značajnim projektima. On je u svojoj prezentaciji naveo mogućnost saradnje sa projektantskim firmama iz Velenja u realizaciji planske dokumentacije opštine, mogućnost za investitore iz Slovenje u novu biznis zonu “Krute”, mogućnost saradnje u proizvodnji alternativne energije, saradnju u turizmu. Takođe je naveo da bi Opština Velenje mogla doprinjeti razmjenom iskustva u projektima Ulcinja, na putu integracije Crne Gore u EU.
Dr. Žerdin smatra da bi ova saradnja uključila širi diapazon što bi stvorilo mogućnost za kompanije iz obje opštine. On navodi da je Ulcinj veoma interesantno područje i pored ostalog vidi veliki mogućnost u prirodnom potencijalu.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE