Siništaj: Nastojaćemo da predamo listu sjutra do 12 sati

September 18, 2012   | news

Iako je ujedinjen  nastup Albanaca  14. oktobra malo vjerovatan šansa da se to desi ipak postoji. Albanske partije sklopile su više manjih koalicija ali još nijesu predale svoje izborne liste. Samo dan uoči predaje Vaselj Siništaj iz Građanske inicijative  vjeruje da još sjutra može doći do dogovora.

Predstavnik Građanske inicijative Vaselj Siništaj za Antenu M kaže da  su Fatmir Đeka i Mehmed Barthi juče sklopili politički sporazum:

«Ja sam u saznanju da je Demokratska partija sa Demokratskim savezom Albanaca sklopila neki politički sporazum sinoć».

Građanska inicijativa Vaselja Siništaja međutim još od ranije ima politički sporazum sa Forcom i  već je spremna da preda izbornu listu. I sjutra će biti spremna za dogovor ukoliko neke albanske partije odluče da im se priklone pa se zato kaže nada da neće kao prethodnih godina čekati  posljednji momenat:

«Nego ćemo u toku sjutrašnjeg dana barem do 12h nastojati da mi predamo listu. A ako bude nesto na ivici tog mogućeg sporazuma za širu koaliciju, možemo sačekati ipak sjutra do 24:00. Danas u Ulcinju svi pokušavaju da posreduju i objedine maksimalno što se može objediniti.»

Još ranije je predsjednik Demokratske unije Mehmet Zenka rekao da je u interesu Albanaca izlazak na izbore u jednoj koloni. Siništaj kaže da je  moguć dogovor sa DUOM jer pokazuje spremnost za koaliciju ali postoji i jedna prepreka:

«Problematičan je redosljed na listi jer bi htjeli da budu prvi misleći da imaju više glasova nego što su nekad imali. Mislim da nijesu u pravu jer im je četiri odbornička mandata uzeo Fatmir Đeka tako da nije baš jasna situacija.»

Siništaj kaže da je koalicija sa Forcom izvjesna te da se nada da će ta koalicija biti stub kome će se priključiti i ostale albanske partije.

Milica Mandić

Radio Antena M