Bardhi žali što će Albanci na izbore razjedinjeni

September 23, 2012   | news

Tačno u ponoć istekao je rok za predaju izbornih lista, a sve do samog kraja nije se saznalo kako će albanske partije ući u izbornu u utakmicu.

Svoje liste Državnoj izbornoj komisiji dostavile su čak četiri albanske koalicije. Prva su – Demokratski savez u Crnoj Gori, Demokratska partija i Albanska Alternativa. Druga – Forca, Građanska inicijativa i Perspektiva, treća – DUA i Partija demokratskog prosperiteta, dok je četvrtu listu predala „Albanska omladinska alijansa“, koja se prvi put pojavljuje na političkoj sceni.

Mehmet Bardhi iz Demokratskog saveza za Antenu M kaže da žali što će Albanci razjedinjeno na izbore :

«Nije baš jednostavno. Sada je to albansko biračko tijelo, koje nije veliko, u nezahvalnoj situaciji, moraće da se opredjeljuju za jednu listu. Možda će biti i neka prednost, ali, vidjećemo. Kada ima više izbornih lista, više je aktivnosti, više je zalaganja da se što više birača privoli da izađe na birališta. Albanci su hendikepirani i u drugom smislu – mogu da računaju samo na tri poslanička mandata.»

Prema podacima iz Državne izborne komisije, na parlamentarnim izborima, koji su zakazani za 14. oktobar, učestvuje 13 lista, od kojih su šest liste manjinskih partija.

Izvor: Radio Antena M

3