Cungu se sastao sa predstavnicima kompanije ItalPlast iz Italije

September 27, 2012   | news

Predsjednik Opštine Ulcinj g-din. Nazif Cungu sastao se danas sa predstavnicima kompanije ItalPlast, g-dinom. Antonio Lenzo i njegovim saradnikom iz San Marina, g-dinom. Paolo Arfilli, u pratnji Vicekonzula San Marina u Crnoj Gori, g-đe Dragane Polović. ItalPlast je jedan od najvećih proizvođača plastičnih cijevi za vodu, plin i kanalizaciju, koji su pored Italije zastupljeni globalno.

Cilj ItalPlasta je otvaranje fabrike u Crnoj Gori i posebno su zainteresovani za Ulcinj, zbog svoje strateške pozicije i neposredne blizine sa Lukom Bar. Oni su se na ovom sastanku informisali o mogućnostima i uslovima realizacije ovog projekta u Ulcinju.
Predsjednik Cungu je prisutne obavjestio o proglašenju biznis zone u Krutama, kao i svim povoljnostma za investitore u ovom djelu. On je naglasio da se završetak studije fizibiliteta za ovu zonu očekuje narednih 6 mjeseci i da se paket subvencija planira sa Vladom Grne Gore. Cungu je takođe dodao da bi ova investicija imala veliki značaj za Opštinu Ulcinj ali I da je veoma bitno da ova fabirka nema negativan uticaj na životnu sredinu.
ItalPlast bi izgradnju fabrike započeo već u februaru 2013. godine, i to fazno. Najprije bi osposobili 2.000 kvadrata, pa zatim još 2.000 kvadrata, sve ukupno 6.000 kvadrata zatvorenog pogona. Fabrika bi zaposlila oko 100 radnika. Materijal koji oni koriste za proizvodnju plastičnih cijevi je poliuretan i sasvim je pasivan sa aspekta uticaja na životnu sredinu.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE