9 Arsyet per te votuar koalicionin Forca per bashkim

October 3, 2012   | Ekonomia / Ekonomija, Politika

1. Mbrojtja dhe përdorimi i simboleve nacionale. Ruajtja e kultivimi i identitetit kombëtar.

2. Zhvillimi ekonomik duke nxitur turizmin dhe bujqësinë. Eleminimi i papunësisë dhe ndalim

i emigracionit.

3. Mbrojtja e të drejtave të pronarëve legjitim. Kthimi i pronave të Shqiptarëve kudo që ndodhen.

4. Bashkimi shqiptarëve nëpërmjet infrastrukturës rrugore. Ndërtimi i rrugës së Plavës, kalimit kufitar të Zogajt dhe lidhjes Shtoj-Velipojë.

5. Krijimi i Komunës së Malësisë. Zgjerimi i kompetencave të qeverisjes vendore.

6. Dhënia fund abuzimeve me të mirat detare. Sigurimi i zbatimit të barabartë të ligjit.

7. Arsimi në gjuhën Shqipe në të gjitha nivelet. Rritja e cilësisë së teksteve mësimore, ambienteve shkollore dhe kuadrove të arsimit Shqip.

8. Përfaqsimi proporcional i shqiptarëve në administratën shtetërore. Më shumë shqiptarë të punësuar në diplomaci, gjykata, polici, ministri dhe institucione qeveritare.

9. Ruajtja e traditës dhe trashëgimisë kulturore shqiptare. Meremetimi dhe mirëmbajtja e monumenteve kulturore.


Lista zgjedhore e Koalicionit Shqiptar “Koalicioni Për Bashkim” Forca – Iniciativa Qytetare – Lëvizja Perspektiva
Genci Nimanbegu,
Vasel Sinishtaj,Zana Sarvan, Nazif Cungu, Smail Maliq Çunmulaj,Xhevdet Cakuli, Mefit Tela, Lindon Gjelaj, Vera Hakaj, Rexhep Gjokaj,
Nail Draga, Nikola Z. Gegaj, Ilirijan Koliq, Katrina Gjurasheviq, Florim Pali, Faik Nika, Valentina Junçaj, Aferdita Pelingu, Elez Nikoviq, Gjoka Gjonoviq, Agon Salaj, Lindita Gjonaj, Mirsad Markashi, Nuo Camaj, Veneranda Gjonaj, Gjeto Ulaj, Valdet Axhemoviq, Vjollca Lika Çoboviq, Suzana Gjonaj, Ilmira Lika, Leon Gj. Berishaj, Mustafa Gorana, Vera Nicaj, Zaim Sinanoviq, Aslan Lunji, Simon Ivezaj, Zenepa Likoviq, Ridvana Suliq dhe Fuad Haxhibeti.

26