Video Spoti Koalicioni Shqiptar – LDnëMZ, Partia Demokratike & Alternativa Shqiptare

October 5, 2012   | Politika

Lista zgjedhore e Koalicionit Shqiptar “Koalicioni Shqiptar – Lidhja Demokratike në Mal të Zi, Partia Demokratike dhe Alternativa Shqiptare“
Fatmir Gjeka,
Mehmet Bardhi, Gjergj Camaj, Saubih Mehmeti, Zylfije Duraku, Marash Dedvukaj, Nik Gjeloshaj, Feim Avdiu, Aishe Gjeçbritaj, Gjoka Dukaj, Zarifja Gjoni, Isa Nikqi, Fitim Dragoviqi, Daut Ceka, Gjyljeta Nela, Agron Berishaj, Blerta Ramoviq, Besa Bardhi, Ilirjana Ujkashi, Agnesa Daci, Haxhi Sulejmani, Hajredin Kovaçi, Rifat Djinoviq, Ardita Rama, Mark Lucgjonaj, Agron Mehmedi, Alma Spuzha, Edona Lajçi, Astrit Kurti, Naser Kuqi, Antonia Koçoviq, Ali Gjeçbritaj, Agron Ibrahimi, Sadat Laiq, Lubo Lekoçaj, Kujtim Boci, Kaplan Muçaj, Xhavid Cucoviq, Muhamet Kollari, Florijeta Peroviqi, Muhamet Nika, Eljesa Gjeloshaj, Noki Popoviqi.

Koalicioni Shqiptar – Lidhja Demokratike në Mal të Zi, Partia Demokratike dhe Alternativa Shqiptare

Sot,me datë 04.10.2012 në Komunën Urbane të Tuzit është mbajtur Seanca e 17 e rregullt e Kuvendit Komunal.
Në këtë Seancë UDSH ja dhe PSD (DPS) muarën iniciativen lidhur me ndryshimin territorial të Komunës së Podgoricës. Me fjalë tjera, kjo është një nisëm për Komunën e plotë të Malësisë. Normalisht, i gjithë procesi kaloi me shumë diskutime deri në votim ku edhe u mori votat e shumicës.
Altern
ativa Shqiptare e përfaqësuar nga Këshilltarët e sajë z.Gjergj Camaj dhe z. Mark Lucgjonaj, muarën pjesë në debat. Më poshtë paraqesim fjalën e këshilltarit Mark Lucgjonaj lidhur me këtë pikë të rëndit të ditës:

I nderuari Kryetarë i Komunës Urbane të Tuzit, i nderuari Kryetarë i Kuvëndit, të nderuar këshillëtarë dhe përfaqësues të medieve.
Duke ditur se partia të cilën përfaqësoj e që është Alternativa Shqiptare, është formuar pikërisht nga vullneti dhe deshira e popullit për të pasur një komunë të plotë si gjithë komunat e tjera në Mal të Zi në vitin 2006, mirëpret të gjitha levizjet që janë pro Komunës së Tuzit. Tashti, një inicim nga ana e UDSH dhe PSD , kutohet se nga ka ardhur dhe se është pjesë e fushatës politike që po bëhet para zgjedhjeve të 14 tetorit. Mirëpo çuditë fakti se si UDSH ka pranuar që të jetë në koalicion me ata që nuk e përkrahin një iniciativë të tillë. Madje venë pyetje të ndryshme që nuk është as koha, as vëndi e nuk e thotë as logjika e shëndoshë që tëp bëhen. Fjala është për Partinë Boshnjake.
Ne si Alternati Shqiptare por edhe unë personalisht, do ta mbështesim këtë ‘fushatë’ sepse e tillë është kjo iniciativë. Por duke vlerësuar se ne jemi për Komunë të plotë dhe duke e ditur se ky është edhe vullneti i popullit, ne do të votojmë PRO, pra do ta marrim persiper të ju mbështesim në nismen për Komunë e dhëntë Zoti, do te realizojmë më në fund ëndrren tonë që dikur ka qenë iniciativa pikërisht e Alternativës Shqiptare.
Kjo do të relaksonte situaten politke, ekonomike, punësimin, e demokratizimin jo vetem në Malësi por në gjithë Malin e zi, përfundon fjalimi i M. Lucgjonaj.

Sa për informacion të qytetarëve, pergjigja lidhur me nismen do të duhet të mbërrinte më së largu 30 ditë nga data e sotme, me ç rast do të duhet të percaktohet edhe data e mbajtjes së REFERENDUMIT për komunë që është paraparë të mbahet datën e ZGJEDHJEVE PARLAMENTARE.

Alternativa Shqiptare Facebook

Koalicioni Shqiptar – Lidhja Demokratike në Mal të Zi, Partia Demokratike dhe Alternativa Shqiptare

Sot me date 05.10.2012 Alternativa organizoi takim ne fshatin Nenhelm. Ne kete tubim ishin te pranishem disa dhjetra vendas te shoqeruar nga grupi i studenteve te ASH dhe perfaqesuesit e LDMZ Agron Berishaj, Gjoke Dukaj dhe Marash Dedvukaj. Kurse nga ana e subjektit ASH te pranishem ishin Gjergj Camaj, Nik Gjeloshaj dhe Mark Lucgjonaj.
Ne fjalen e tij, Gjergj Camaj theksoi arsyen e perkrahjes se Iniciatives per komune te plote, cka gjeti mirekuptimin e gjithe te pranishmeve.
Alternativa Shqiptare eshte nje subjekt qe vepron sebashku me LDMZ ne dhe me PD, qe si te tilla pra bashke, do te angazhohemi deri ne realizimin e Komunes se plote te Malesise.

Alternativa Shqiptare Facebook
4