U Skadru održana konferencija projekta “Marubi”

October 6, 2012   | news

U Skadru održana konferencija o početku projekta “Marubi” u okviru programa za Međugraničnu Saradnju Albanija-Crna Gora

Dana 02.10.2012 u Skadru održana je konferencija o početku projekta “Marubi” u okviru programa za Međugraničnu Saradnju Albanija-Crna Gora, finansirana iz Evropske Unije.
Cilj projekta je promovisanje turizma na prostorima Ulcinja i Skadra koristeći kulturno, istorisko i prirodno nasledstvo ovih područja. Projekat uključuje razne izložbe i manifestacije u Ulcinju, Skadru i Brukselu kao i izradu materijala za marketing.

Glavni partneri u ovom projektu su Opština Ulcinj i Grad Skadar, uključujući i Turističku Organizaciju, Muzej UlcinjA, Fototeku Marubi i NO na Fokus Evrope iz Bruksela.
U ovoj konferenciji učestvovali su Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, Gradonačelnik Skadra Lorenc Luka, Ministar Turizma Aldo Bumči, Direktor Fototeke Marubi, predstavnici Evropske Unije i međunarodni eksperti. Govornici su potencirali istorisku i kulturnu vezu između Ulcinja i Skadra i procijenili da je kulturno i prirodno nasledstvo najbolja strategija za promovisanje turizma u ovom području. Takođe su naveli da je potrebno da saradnja između dva grada bude intenzivnija u raznim projektima za razvoj ovog područja.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE