U Ulcinju policija podnijela krivičnu prijavu zbog KD davanje mita

October 9, 2012   | news

Službenici Ispostave Ulcinj su, juče 08. oktobra 2012. godine, podnijeli krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv M.P. (34), rođen u Mirdita- Republika Albanija, zbog osnovane sumnje, da je izvršio krivično djelo davanje mita.

Naime, M.P. je, juče, na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, na izlazu iz Crne Gore, prilikom vršenja graničnih provjera od strane službenika Ekspoziture granične policije Ulcinj, na zahtjev policijskog službenika da pokaže na uvid dokumentaciju od motokultivatora koji je prevozio u vozilu marke “Volkswagen”, italijanskih registarskih oznaka, predao međunarodnu polisu osiguranja vozila tzv. “zeleni karton” u kojem su se nalazile tri novčanice od kojih jedna u apoenu od 10 eura i dvije u apoenima od po 5 eura i tom prilikom, kako se sumnja, pokušao da podmiti policijske službenike.

M.P. je nakon toga lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje, da je počinio krivično djelo davanje mita. Prilikom lišavanja slobode M.P. je pružio aktivan otpor policijskim službenicima.

O događaju je pravovremeno obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Službenici Ispostave Ulcinj su, istoga dana nakon lišenja slobode, sproveli M.P., uz krivičnu prijavu, Zamjeniku specijalnog državnog tužioca za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, na dalju nadležnost.

Uprava policije Crne Gore